<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyereséges lett az idén az első negyedévben a svéd Electrolux az egy évvel korábbi veszteség után, mert a vártnál gyorsabban nőtt a kereslet, hatékonyabb lett a termelés, kedvezőbben alakultak a valutaárfolyamok és csökkent a nyersanyagok ára.

A háztartási berendezéseket gyártó svéd konszern - a Whirlpool után a második a világon - 911 millió korona (127 millió dollár) adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 346 millió korona veszteséggel. Az eredmény 35 százalékkal magasabb, mint amire elemzők számítottak.

A társaság - a Frigidaire, a Zanussi és az AEG-Electrolux márkákat is forgalmazza - kedden azt közölte, hogy szinte valamennyi piacon javult a helyzet, de különösen az Egyesült Államokban. Tíz negyedév visszaesése után Nyugat-Európában első ízben nőtt a kereslet az első három hónapban. A cég az idén további növekedésre számít.

A piac első számú szereplője, az amerikai Whirlpool hétfőn azt közölte, hogy a vártnál nagyobb mértékben, több mint kétszeresére nőtt a profitja az idei első negyedévben a globális kereslet élénkülésének köszönhetően. A társaság 164 millió dollár, részvényarányosan 2,13 dollár adózott eredményre tett szert a márciussal véget ért első negyedévben, míg egy évvel korábban 68 millió dollár, 91 cent volt a profit.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.