<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nyereséges lett az idén az első negyedévben a svéd Electrolux az egy évvel korábbi veszteség után, mert a vártnál gyorsabban nőtt a kereslet, hatékonyabb lett a termelés, kedvezőbben alakultak a valutaárfolyamok és csökkent a nyersanyagok ára.

A háztartási berendezéseket gyártó svéd konszern - a Whirlpool után a második a világon - 911 millió korona (127 millió dollár) adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 346 millió korona veszteséggel. Az eredmény 35 százalékkal magasabb, mint amire elemzők számítottak.

A társaság - a Frigidaire, a Zanussi és az AEG-Electrolux márkákat is forgalmazza - kedden azt közölte, hogy szinte valamennyi piacon javult a helyzet, de különösen az Egyesült Államokban. Tíz negyedév visszaesése után Nyugat-Európában első ízben nőtt a kereslet az első három hónapban. A cég az idén további növekedésre számít.

A piac első számú szereplője, az amerikai Whirlpool hétfőn azt közölte, hogy a vártnál nagyobb mértékben, több mint kétszeresére nőtt a profitja az idei első negyedévben a globális kereslet élénkülésének köszönhetően. A társaság 164 millió dollár, részvényarányosan 2,13 dollár adózott eredményre tett szert a márciussal véget ért első negyedévben, míg egy évvel korábban 68 millió dollár, 91 cent volt a profit.

MTI/Menedzsment Fórum