1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ismét pert nyert első fokon a Mol Nyrt. a Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) ellen szerdán abban a perben, amelyet az orosz cég azért indított a Fővárosi Bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül a magyar olajipari cég tavaly áprilisban kelt igazgatósági határozatát, amelyben megtagadták az orosz cég bejegyzését a Mol részvénykönyvébe.

A hatályon kívül helyezés azért lett volna fontos a Molban tulajdonos orosz vállalatnak, mert a határozat miatt nem vehetett részt a magyar cég 2010. évi éves rendes közgyűlésén.

Két évvel korábban, 2009-ben már indított ugyanilyen ügyben pert a Surgutneftegas, de tavaly novemberben a Fővárosi Ítélőtábla jogerős határozatával helyben hagyta a Fővárosi Bíróságnak az orosz cég keresetét elutasító ítéletét.

A Surgutneftegas, amely 21,1 százalékban tulajdonos a Molban,  tavaly júliusban indította a második pert.

A Surgutneftegast azóta sem jegyezték be a részvénykönyvbe, mivel nem tárta fel hitelt érdemlően a tulajdonosi hátterét.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!