2010. november 8. 13:39

Tizenhét százalékos részesedéssel tér vissza Oleg Gyeripaszka a Strabag tulajdonosai közé - jelentették be hétfőn Bécsben.

A visszavásárlás keresztrészesedés formájában történik. Az orosz milliárdos 373 millió eurót fizet a 17 százaléknyi Strabag-részvényért, a Strabag pedig 26 százalékra tesz szert a Gyeripaszka érdekeltségébe tartozó Transzsztroj vállalatban.

A Transzsztroj-részvények egyelőre 70 millió euró előlegért cserélnek gazdát, a végleges vételárat később állapítják meg.

Gyeripaszka 2007 és 2009 áprilisa között 25 százalék plusz egy részvény részesedéssel rendelkezett az osztrák építőipari nagyvállalatban. Tavaly év elején a gazdasági válság miatt egyetlen részvényre csökkentette érdekeltségét.

A Raszperia Trading 17 százalékos tulajdonszerzésével egyidejűleg a Raiffeisen-UNIQA csoport tulajdoni hányada 43,4 százalékról 30,5 százalékra, a Haselsteiner csoporté 33,7-ről 29,5 százalékra csökken a Strabagban. A közkézhányad 23 százalék marad.

A Gyeripaszka korábbi tulajdonrészéből fennmaradó nyolc százalék visszavásárlására szóló opciót 2014. július közepéig meghosszabbították.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.