1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tovább éleződik a bérvita a mozdonyvezetők szakszervezete és a német vasút vezetése között, miután egy chemnitzi bíróság pénteken feloldotta a sztrájktilalmat a teher- és távolsági vasúti forgalomban.

A bírósági döntést követően azt közölte a GDL szakszervezet, hogy a Deutsche Bahn (DB) vezetésétől a jövő hét elején új, javított bérajánlatot várnak. Ha ez nem érkezik meg, kedden vagy szerdán értékelik a helyzetet, és ha szükséges, újabb sztrájkot hirdetnek.

A GDL külön bérmegállapodást akar kialkudni a mozdonyvezetők számára, amely a követelt béremelést tekintve jóval meghaladná a Deutsche Bahn egyéb vasúti dolgozókkal kötött bérmegállapodását.

A vasút elutasítja, hogy a mozdonyvezetőkkel külön megállapodást kössenek, ugyanakkor Hartmut Mehdorn, a DB vezetője Angela Merkel kancellártól kért beavatkozást, hogy a béregység értelmében maga az állam korlátozza egy adott terület speciális foglalkozásokat tömörítő szakszervezeteinek hatalmát. Mehdorn szerint a nem világos jogi helyzetben folytatott bértárgyalások szükségtelen sztrájkokhoz vezetnek.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!