2013. december 11. 05:13

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) saját hatáskörében vizsgálatot indított az M2-es metróvonalon a vasúti járművek esetleges "keréklaposodása" miatt a BKV Zrt. bejelentése alapján - közölte a Világgazdasággal a hatóság.

A gazdasági napilap szerdai cikke szerint ha kétség merül fel azzal kapcsolatban, hogy az Alstom gyártmányú Metropolisnak a típusengedélyében rögzített műszaki jellemzői megfelelnek-e a jogszabályban meghatározott követelményeknek, akkor az NKH a típusengedélyt felülbírálhatja.

Az NKH a vizsgálatok teljes körű lezárását követően dönt az esetleges szükséges hatósági intézkedésekről - olvasható a Világgazdaságban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.