2010. június 9. 15:44

Felavatta első emeletes villamos motorvonatát a Stadler svájci vasúti járműgyártó vállalat múlt hét pénteken.

A Dosto fantázianevű járművet a Svájci Szövetségi Vasút megrendelésére készítette el a cég, amely eddig összesen 125 emeletes motorvonat gyártására kapott megbízást különböző vasúttársaságoktól. A Stadler ezzel belépett a nehéz gyorsvasúti személyszállítás, valamint a 200 km/h maximális sebességű intercity személyszállítás piacára is, áll az mfor.hu-hoz eljuttatott közleményben.

A németországi ODEG GmbH által rendelt 16 darab vonat gyártásába a szolnoki leányvállalat is bekapcsolódik majd, várhatóan ez év októberétől. A Stadler Szolnok Kft. a vonatok egyes komponenseinek megmunkálásával és hegesztésével vesz részt a projektben.

Megmutatta magát az első Dosto


A vonatavatóval párhuzamosan a cég átadta két új üzemcsarnokát is, amelyeket mintegy 100 millió svájci frankos beruházással hozott létre a svájci Altenrheinben és Oberwinterthurban.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.