TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. június 9. 15:44

Felavatta első emeletes villamos motorvonatát a Stadler svájci vasúti járműgyártó vállalat múlt hét pénteken.

A Dosto fantázianevű járművet a Svájci Szövetségi Vasút megrendelésére készítette el a cég, amely eddig összesen 125 emeletes motorvonat gyártására kapott megbízást különböző vasúttársaságoktól. A Stadler ezzel belépett a nehéz gyorsvasúti személyszállítás, valamint a 200 km/h maximális sebességű intercity személyszállítás piacára is, áll az mfor.hu-hoz eljuttatott közleményben.

A németországi ODEG GmbH által rendelt 16 darab vonat gyártásába a szolnoki leányvállalat is bekapcsolódik majd, várhatóan ez év októberétől. A Stadler Szolnok Kft. a vonatok egyes komponenseinek megmunkálásával és hegesztésével vesz részt a projektben.

Megmutatta magát az első Dosto


A vonatavatóval párhuzamosan a cég átadta két új üzemcsarnokát is, amelyeket mintegy 100 millió svájci frankos beruházással hozott létre a svájci Altenrheinben és Oberwinterthurban.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.