2007. december 10. 14:29

117,5 millió dollárért felvásárolja az izraeli NUR Macroprinters Ltd. ipari nyomtatógyártót a Hewlett-Packard (HP), jelentette be a vállalat.

A bevételeit tekintve a világ legnagyobb technológiai vállalata azt várja az akvizíciótól, hogy növelni tudja jelenlétét a digitális grafikai és a széles formátumú nyomtatás piacán.

A NUR készülékeit kereskedelmi nyomtatásra használják a vállalatok, elsősorban plakát- és fotónyomtatáshoz, írja a Houston Chronicle.

A felvásárlás várhatóan a versenyügyi szervezetek jóváhagyása után zárulhat. A HP szeptemberben ígéretet tett – meg nem nevezett összegért – egy másik széles formátumú digitális nyomtatógyártó vállalat, a MacDermid ColorSpan Inc. felvásárlására is.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.