<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A vállalatok versenyképességét kell fejleszteni, és ezzel javul az ország versenyképessége is - mondta Fekete István, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) elnöke az érdekképviselet keddi évindító háttérbeszélgetésen, Budapesten.

A vállalatvezetők részvételével szervezett háttérbeszélgetésen a reálszféra képviselői megfogalmazták: a kormánynak már jó néhány lépést meg kellett volna tennie a gazdasági válság hatásának ellensúlyozására. Szerintük bátor lépések kellenek a tervezett reformok teljes körű végrehajtásához.

Fekete István, a JVSZ elnöke megismételte korábbi álláspontjukat, hogy a munkaerő költségét csökkenteni kell a munkahelyek megőrzéséhez. A vállalatvezetők szerint szükség van a válság hatásának mérsékléséhez a kereslet élénkítésére, illetve a kis- és középvállalatok esetében új külpiacok felkutatására.

A háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy a válság idején is fontos a beszállítói viszonyok megőrzése, erősítése. A nagyobb cégek vezetői arra bíztatták beszállítóikat, hogy "több lábon álljanak", mert ezzel növekszik az esélyük a nehézségek túlélésére.

Abban is egyetértés volt a vállalatvezetők között, hogy a válság túléléséhez fontos az innováció, a minőség biztosítása. Továbbá szükségesnek tartották az adózók körének szélesítését is, és a szóba kerülő reformok végrehajtását.

A háttérbeszélgetésen a reálszféra képviselői hangsúlyozták a piaci igényeknek megfelelő szakképzés fontosságát is, hiszen Magyarországnak még mindig előnyt jelent a minőségi munkaerő megléte.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.