Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Változásként be kell jelenteni az adóhivatalnak január 15-ig azokat a kapcsolt vállalkozásokat, amelyek besorolása megváltozott az adótörvény új fogalma szerint.

Változásként be kell jelenteni az adóhivatalnak január 15-ig azokat a kapcsolt vállalkozásokat, amelyek besorolása megváltozott az adótörvény új fogalma szerint - tájékoztatta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) hétfőn az MTI-t. A társasági adóról szóló törvény értelmében január elsejétől kapcsolt vállalkozásnak minősül, ha egy cég a másikban 50 százalékot meghaladó tulajdonrésszel rendelkezik. A törvény értelmében akkor is kapcsolt a vállalkozás, ha egy harmadik személy mindkettőben rendelkezik az 50 százalékot meghaladó tulajdonrésszel.

A tavaly érvényes szabályozás szerint még a 25 százaléknál magasabb tulajdoni résszel rendelkezők számítottak kapcsolt vállalkozásnak. A 2001-től hatályos adótörvény szerint a közeli hozzátartozók jogait össze kell adni, és a közvetett többségi irányítást is figyelembe kell venni. A törvény szerint a többségi irányítást jelentő befolyás már kapcsolttá teszi a vállalkozásokat. Így például a törvény szerint akkor is kapcsoltak a vállalkozások, ha szavazati jogtól függetlenül az adózó a másik szervezet vezető tisztségviselőinek vagy felügyelő bizottsági tagjainak leváltására jogosult.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.