TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Változásként be kell jelenteni az adóhivatalnak január 15-ig azokat a kapcsolt vállalkozásokat, amelyek besorolása megváltozott az adótörvény új fogalma szerint.

Változásként be kell jelenteni az adóhivatalnak január 15-ig azokat a kapcsolt vállalkozásokat, amelyek besorolása megváltozott az adótörvény új fogalma szerint - tájékoztatta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) hétfőn az MTI-t. A társasági adóról szóló törvény értelmében január elsejétől kapcsolt vállalkozásnak minősül, ha egy cég a másikban 50 százalékot meghaladó tulajdonrésszel rendelkezik. A törvény értelmében akkor is kapcsolt a vállalkozás, ha egy harmadik személy mindkettőben rendelkezik az 50 százalékot meghaladó tulajdonrésszel.

A tavaly érvényes szabályozás szerint még a 25 százaléknál magasabb tulajdoni résszel rendelkezők számítottak kapcsolt vállalkozásnak. A 2001-től hatályos adótörvény szerint a közeli hozzátartozók jogait össze kell adni, és a közvetett többségi irányítást is figyelembe kell venni. A törvény szerint a többségi irányítást jelentő befolyás már kapcsolttá teszi a vállalkozásokat. Így például a törvény szerint akkor is kapcsoltak a vállalkozások, ha szavazati jogtól függetlenül az adózó a másik szervezet vezető tisztségviselőinek vagy felügyelő bizottsági tagjainak leváltására jogosult.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.