2010. november 20. 06:26

Áremelésre készül a Magyar Posta: januártól egyes szolgáltatások akár tíz százalék feletti mértékben drágulhatnak, a hivatalos közlések szerint azonban az átlagos emelés nem haladhatja meg az inflációt - írja a szombati Népszabadság.

A lap értesülései szerint a lehetőségek sorában szerepel az is, hogy a társaság szállítási feladatait ismét a MÁV-ra bízza.

A társaságnál a hírt nem erősítették meg, mivel a cég üzleti tervét a tulajdonos még nem fogadta el. Törekednek arra, hogy "a leggyakrabban igénybe vett, lakosságot érintő szolgáltatások esetében átlagosan csak az inflációt követő mértékben emelkedjenek az árak", de döntés még nem született - írja a lap.

A lap ennek ellenére úgy tudja: a drágulás a szolgáltatások többségét elérheti. A legnagyobb mértékben az alapszolgáltatások közé tartozó szabványlevelek ára változhat: 80 forintról 90-re.

A Népszabadság azt is tudni véli, hogy a Magyar Posta Zrt. élére júniusban kinevezett vezérigazgatóban, Schmidt Pál Péterben megingott a bizalom, mert cége eredményei elmaradnak a várakozásoktól.

MTI