<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A japán NEC cég megvásárolta a távközlési és műsorszóró berendezéseket forgalmazó magyar Linecom Kft.-t - közölte Veres Lajos, a Linecom ügyvezető igazgatója az MTI-vel kedden, hozzátéve, hogy a tranzakció le is zárult.

Az eladók magyar magánszemélyek voltak - mondta az ügyvezető, aki túlzónak nevezte azt a sajtóértesülést, miszerint a vételár elérte a hatmillió dollárt.

A magyar és a japán cég közötti együttműködés 15 éves. Az NEC azért tartotta fontosnak a kivásárlást, mert az együttműködés "mélysége" már megkívánta ezt a lépést - magyarázta Veres Lajos. Hozzátette: a japán cég a Linecom Kft.-ben meglévő műszaki hozzáértést és a fejlesztési képességet díjazta. Az NEC kelet-európai értékesítését most a Linecom Kft. egész Európára kiterjesztheti.

A Linecom Kft. éves árbevétele mintegy 1,5 milliárd forint, adózás előtti profitja pedig az árbevétel arányában 10 százalék körül van.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.