2008. június 16. 10:14

Szövetségre lép a Mitsubishi Motors Corp. és a PSA Peugeot Citroën, melynek értelmében a japán autógyártó az elektromos autók gyártásához szükséges technológiával látja el francia partnerét.

A Nikkei gazdasági napilap szerint a két vállalat vegyes vállalatot is alakíthat, mellyel közösen gyártanák a környezetbarát autókat.

Világszerte egyre nagyobb a kereslet a környezetbarát, üzemanyag-takarékos autók iránt, s a Mitsubishi az élvonalban jár ezen a területen. A japán gyártó azt tervezi, hogy 2010-től kereskedelmi forgalomba állítja elektromos autóját.

A Mitsubishi fogja ellátni a Peugeot-t az elektromos autógyártáshoz szükséges technológiával, többek közt azzal, hogyan kerülhető el az akkumulátorok túlmelegedése, írja a napilapra hivatkozva a Reuters hírügynökség.

A japán autógyártó képviselői egyelőre nem kommentálták a sajtóértesülést. A Mitsubishi és a Peugeot számos egyéb területen is együttműködik.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.