2002. január 1. 11:00

A távközlési piac teljes felszabadítását jelentő új hírközlési törvényhez kapcsolódóan az elmúlt év utolsó napjaiban jelent meg a telefonos, „betárcsázós” internetezés díjainak megosztásáról szóló rendelet.

Eszerint nappal 30, a kedvezményes időszakban pedig 10 százalékos rész illeti meg az Internet-szolgáltatókat a beszedett telefondíjak után. Az internetezés telefondíja nappal nem lehet több bruttó 6,1, a kedvezményes időszakban 3,25 forintnál.

A rendelet a telefondíj 13 százalékának átadására kötelezi a szolgáltatókat akkor, ha havi átalánydíjas – azaz napszaktól független – csomagot kínálnak az előfizetőknek. Az új szabályozás viszont nem érinti a már meglévő szerződéseket így Matáv „Mindenkinek„ csomagját (ez a havi 4000 forintos fix díjas), jövője a szabad piacon működő távközlési cég döntésétől függ.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.