<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Export-előfinanszírozási hitelkeretet nyit a Hankook gumiabroncsgyártó magyarországi üzemének az állami tulajdonban lévő Magyar Export-Import Bank Zrt. három magyarországi kereskedelmi bankkal együtt - az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében.

A 120 millió eurós (38 milliárd forint) hitelkeretet is felhasználva bővíti a Hankook termelőkapacitását rácalmási üzemében. Nátrán Roland, az Eximbank vezetője elmondta: a dél-koreai cég exportvolumenének növelése számítások szerint 70 milliárd forinttal növeli Magyarország hazai össztermékét. A hitelkerethez 115 millió eurót biztosít a Raiffeisen, az Unicredit és a K&H Bank, és 5 millió eurót az Eximbank.

Szabó László, külgazdasági és külügyi államtitkár nemzetgazdasági szempontból is jelentősnek nevezte a hitelkeret-megállapodást. Kiemelte: a Hankook magyarországi beszállítóinak már a háromnegyede magyar kis- és középvállalat, ami több száz vállalkozást jelent. Az államtitkár megjegyezte, a dél-koreai cégek magyarországi beruházásai meghaladják a 2 milliárd eurót. Jelenleg 66 dél-koreai vállalat összesen 22 ezer embernek ad munkát Magyarországon - mondta. Hozzátette: a dél-koreai cégek amellett, hogy nagyon jó minőségű termékeket gyártanak, a kutatás-fejlesztésben, a képzésben is szerepet vállalnak, vagyis a jelenlétük a tudástranszfer miatt is fontos.

Ri Szung Il, a Hankook magyarországi vezérigazgatója a megállapodás aláírása előtt elmondta: a dél-koreai cég megtartotta ígéretét, 7 évvel a magyar piacra való belépés után is jelen van, és bővíti a termelést. Mint mondta, sikertörténet a Hankook számára a magyarországi üzem, ahol évente több mint 12 millió gumiabroncsot gyártanak. Jó úton haladunk, hogy a rácalmási legyen a legnagyobb gumiabroncsgyár Európában - mondta.

A Hankook az árbevételét tekintve a 7. legnagyobb gumiabroncsgyártó a világon. Világszerte több mint 14 ezer alkalmazottja van, ebből több mint 3500 Magyarországon. A vállalat a világ 185 országába exportál, magyarországi árbevételének több mint 80 százaléka a kivitelből származik.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.