2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Export-előfinanszírozási hitelkeretet nyit a Hankook gumiabroncsgyártó magyarországi üzemének az állami tulajdonban lévő Magyar Export-Import Bank Zrt. három magyarországi kereskedelmi bankkal együtt - az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében.

A 120 millió eurós (38 milliárd forint) hitelkeretet is felhasználva bővíti a Hankook termelőkapacitását rácalmási üzemében. Nátrán Roland, az Eximbank vezetője elmondta: a dél-koreai cég exportvolumenének növelése számítások szerint 70 milliárd forinttal növeli Magyarország hazai össztermékét. A hitelkerethez 115 millió eurót biztosít a Raiffeisen, az Unicredit és a K&H Bank, és 5 millió eurót az Eximbank.

Szabó László, külgazdasági és külügyi államtitkár nemzetgazdasági szempontból is jelentősnek nevezte a hitelkeret-megállapodást. Kiemelte: a Hankook magyarországi beszállítóinak már a háromnegyede magyar kis- és középvállalat, ami több száz vállalkozást jelent. Az államtitkár megjegyezte, a dél-koreai cégek magyarországi beruházásai meghaladják a 2 milliárd eurót. Jelenleg 66 dél-koreai vállalat összesen 22 ezer embernek ad munkát Magyarországon - mondta. Hozzátette: a dél-koreai cégek amellett, hogy nagyon jó minőségű termékeket gyártanak, a kutatás-fejlesztésben, a képzésben is szerepet vállalnak, vagyis a jelenlétük a tudástranszfer miatt is fontos.

Ri Szung Il, a Hankook magyarországi vezérigazgatója a megállapodás aláírása előtt elmondta: a dél-koreai cég megtartotta ígéretét, 7 évvel a magyar piacra való belépés után is jelen van, és bővíti a termelést. Mint mondta, sikertörténet a Hankook számára a magyarországi üzem, ahol évente több mint 12 millió gumiabroncsot gyártanak. Jó úton haladunk, hogy a rácalmási legyen a legnagyobb gumiabroncsgyár Európában - mondta.

A Hankook az árbevételét tekintve a 7. legnagyobb gumiabroncsgyártó a világon. Világszerte több mint 14 ezer alkalmazottja van, ebből több mint 3500 Magyarországon. A vállalat a világ 185 országába exportál, magyarországi árbevételének több mint 80 százaléka a kivitelből származik.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!