<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Komoly átalakításra kényszerül a világ egyik legjelentősebb szórakoztató elektronikai társasága, a Sony. A vezetésnek minden bizonnyal komoly belső ellenállást kell legyűrnie, hiszen a változások drasztikus létszámcsökkentéssel is jár majd.

Legalább 1 milliárd dollárt kíván megtakarítani a Sony, ennek érdekében 5-6 gyáregységét bezárja a társaság. Emellett 16 ezer munkavállalótól is megválhatnak, értesült a Financial Times. A Bravia tévék, a Cyber-shot kamerák és a PlayStation konzolok piacán tapasztalható visszaesés ellen a társaság számára nincs más választási lehetőség, mint az átszervezés, állítják az iparági szakértők.

A Sony nincs abban a helyzetben, hogy minden hazai gyárát leállítsa, ám amennyire tudja vissza kell fognia a Japán egységekeit. A legjobb megoldás az elemzők szerint az lenne, ha csak a fejlesztési és menedzsment feladatok maradnának Japánban, míg a gyártást az olcsóbb munkabéreket kínáló országokba helyeznék át.

A viharfelhők már a múlt év végén elkezdtek gyülekezni a Sony felett, amelyre reagálva azt közölték, hogy a létszámot 5 százalékkal csökkentik. Ennek jegyében akkor úgy tervezték, hogy a vállalat nyolcezer alkalmazottját bocsátja el 2010 márciusáig. Igaz már akkor jelezték az elemzők, hogy az ágazatot komolyan sújtja a globális gazdasági válság, ezért feltételezhető, hogy a japán vállalat a későbbiekben további létszámleépítésre kényszerül.

A fekete leves idén év elején jött, amikor olyan hírek láttak napvilágot, amely szerint egymilliárd dollárosnál is nagyobb éves veszteséget szenvedett 2008-ban a Sony. Ez korábban szinte teljesen elképzelhetetlen volt, hiszen cég az elmúlt tizennégy évben nyereséges volt.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.