<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Komoly átalakításra kényszerül a világ egyik legjelentősebb szórakoztató elektronikai társasága, a Sony. A vezetésnek minden bizonnyal komoly belső ellenállást kell legyűrnie, hiszen a változások drasztikus létszámcsökkentéssel is jár majd.

Legalább 1 milliárd dollárt kíván megtakarítani a Sony, ennek érdekében 5-6 gyáregységét bezárja a társaság. Emellett 16 ezer munkavállalótól is megválhatnak, értesült a Financial Times. A Bravia tévék, a Cyber-shot kamerák és a PlayStation konzolok piacán tapasztalható visszaesés ellen a társaság számára nincs más választási lehetőség, mint az átszervezés, állítják az iparági szakértők.

A Sony nincs abban a helyzetben, hogy minden hazai gyárát leállítsa, ám amennyire tudja vissza kell fognia a Japán egységekeit. A legjobb megoldás az elemzők szerint az lenne, ha csak a fejlesztési és menedzsment feladatok maradnának Japánban, míg a gyártást az olcsóbb munkabéreket kínáló országokba helyeznék át.

A viharfelhők már a múlt év végén elkezdtek gyülekezni a Sony felett, amelyre reagálva azt közölték, hogy a létszámot 5 százalékkal csökkentik. Ennek jegyében akkor úgy tervezték, hogy a vállalat nyolcezer alkalmazottját bocsátja el 2010 márciusáig. Igaz már akkor jelezték az elemzők, hogy az ágazatot komolyan sújtja a globális gazdasági válság, ezért feltételezhető, hogy a japán vállalat a későbbiekben további létszámleépítésre kényszerül.

A fekete leves idén év elején jött, amikor olyan hírek láttak napvilágot, amely szerint egymilliárd dollárosnál is nagyobb éves veszteséget szenvedett 2008-ban a Sony. Ez korábban szinte teljesen elképzelhetetlen volt, hiszen cég az elmúlt tizennégy évben nyereséges volt.

Menedzsment Fórum