<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel írt alá 2016 végéig szóló szállítási megállapodást a Rába Jármű Kft. - közölte az MTI-vel a győri székhelyű cégcsoport.

Tájékoztatásuk szerint a Rába új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozó gépek alvázainak gyártási jogát. A szerződés értelmében a Rába az új termék két típusváltozatát szállítja a német piacra.

Az MTI érdeklődésére a társaságnál azt közölték, hogy az idei évben fut fel a győri üzemükben a termelés, de sem az üzletértékével, sem a gyártott mennyiséggel kapcsolatos kérdésre nem kívántak válaszolni. A megrendelés nem igényel pluszberuházást, mivel a meglévő kapacitásokkal teljesíthető.

Közölték, az új együttműködés létrejöttét nagyban elősegítette, hogy a Rába a haszongépjármű-alvázak nyugat-európai piacán számos neves gyártónál már bizonyított. 2013-ban a Rába Jármű Kft. több mint 2000 építőgéphez szállított vasszerkezeti terméket. Az üzletfejlesztésnek és a folyamatosan növekvő forgalomnak köszönhetően a tavalyi évben a polgári értékesítés árbevétele elérte a katonai termékek árbevételi szintjét.

A cég tájékoztatása szerint az új alváz sorozatgyártása a tavalyi évben megkezdődött. Az együttműködés kedvező tapasztalataira alapozva a felek a további együttműködés lehetőségét is keresik.

MTI