2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Visszavonulása után évente 600 ezer fontos nyugdíjra számíthat Tony Hayward, a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP októberben leköszönő vezérigazgatója.

Hayward októberi távozását kedden a BP hivatalosan is megerősítette, utóda az amerikai Bob Dudley lesz.

A vállalat nyugdíjazásra vonatkozó szabályai szerint, azok a munkatársak, akik 2006. április 6-a előtt a BP alkalmazásában álltak, ötvenéves koruk után bármikor igényt formálhatnak a nyugdíjszámlájukon összegyűlt összegre. Hayward 53 éves.

Az október 1-jei hatállyal távozó szakember nyugdíjának értéke a 2009. december 31-i indexálás szerint 10,8 millió font volt, ez évi 584 ezer fontos járadékot jelent. Ez az összeg visszavonulásáig még nőni fog.

Hayward közös megegyezéssel és  egy évi fizetéssel - több mint egymillió font -  távozik, és bónuszokra is igényt tarthat. A rekordveszteségeket elkönyvelő vállalatnál azonban csak év végén döntenek ezek kifizetéséről. A szakember hosszú távú befektetéseit is megtartja.

Az 53 esztendős vezérigazgató 28 éve dolgozik a BP kötelékében, és vélhetően a BP oroszországi vegyes vállalatának igazgatótanácsában folytatja munkáját.

Haywardot a Deepwater Horizon olajfúró torony április 20-i katasztrófája óta hevesen kritizálták, mondván hogy nem szentel elég figyelmet a katasztrófa elhárításának.

Elemzők szerint a vezérigazgató távozásának körülményei ismét bírálatok célpontjává tehetik a vállalatot.

A Tony Haywardot váltó 54 éves Bob Dudley lesz az első külföldi a nagy múltú vállalat élén.

Dudley a környezeti katasztrófa elhárításában betöltött szerepe miatt Haywardnál jóval nagyobb népszerűségnek örvend, szakértők azonban nem számítanak arra, hogy amerikai származása miatt a vállalat helyzete könnyebbé válna az Egyesült Államokban.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!