TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Visszavonulása után évente 600 ezer fontos nyugdíjra számíthat Tony Hayward, a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP októberben leköszönő vezérigazgatója.

Hayward októberi távozását kedden a BP hivatalosan is megerősítette, utóda az amerikai Bob Dudley lesz.

A vállalat nyugdíjazásra vonatkozó szabályai szerint, azok a munkatársak, akik 2006. április 6-a előtt a BP alkalmazásában álltak, ötvenéves koruk után bármikor igényt formálhatnak a nyugdíjszámlájukon összegyűlt összegre. Hayward 53 éves.

Az október 1-jei hatállyal távozó szakember nyugdíjának értéke a 2009. december 31-i indexálás szerint 10,8 millió font volt, ez évi 584 ezer fontos járadékot jelent. Ez az összeg visszavonulásáig még nőni fog.

Hayward közös megegyezéssel és  egy évi fizetéssel - több mint egymillió font -  távozik, és bónuszokra is igényt tarthat. A rekordveszteségeket elkönyvelő vállalatnál azonban csak év végén döntenek ezek kifizetéséről. A szakember hosszú távú befektetéseit is megtartja.

Az 53 esztendős vezérigazgató 28 éve dolgozik a BP kötelékében, és vélhetően a BP oroszországi vegyes vállalatának igazgatótanácsában folytatja munkáját.

Haywardot a Deepwater Horizon olajfúró torony április 20-i katasztrófája óta hevesen kritizálták, mondván hogy nem szentel elég figyelmet a katasztrófa elhárításának.

Elemzők szerint a vezérigazgató távozásának körülményei ismét bírálatok célpontjává tehetik a vállalatot.

A Tony Haywardot váltó 54 éves Bob Dudley lesz az első külföldi a nagy múltú vállalat élén.

Dudley a környezeti katasztrófa elhárításában betöltött szerepe miatt Haywardnál jóval nagyobb népszerűségnek örvend, szakértők azonban nem számítanak arra, hogy amerikai származása miatt a vállalat helyzete könnyebbé válna az Egyesült Államokban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.