<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Harmadik hónapja csökken a pozsonyi repülőtér forgalma. Az utasok száma kétmillió alá eshet 2009-ben - írja a pozsonyi Új Szó napilap szerdai számában.

Az októberi hét százalékos esést követően novemberben több mint 13 százalékkal kevesebb utas vette igénybe a pozsonyi repülőteret. Decemberben a csökkenés már 20 százalékos volt.

A repülőtér forgalmának visszaesését gyorsíthatják a SkyEurope szlovákiai fapados légitársaság gondjai, továbbá az, hogy az ír Ryanair több városba is csökkenti a Pozsonyból induló járatai számát.

Emellett a német Lufthansa 2009 január 10-től már nem repül Pozsonyba. Tavaly a Lufthansa 18 százalékkal kevesebb utast szállított a szlovák fővárosból, mint 2007-ben.

Az Új Szónak nyilatkozó Dana Madunická, a repülőtér szóvivője 2009-ben is hasonlóan kedvezőtlen eredményeket vár, és akár 10-15 százalékos csökkenést is elképzelhetőnek tart. Ennek következtében kétmillió utas alatt maradhat a repülőtér forgalma.

Az Új Szó megállapítása szerint szinte esély sincs arra, hogy új légitársaság jelenjen meg a pozsonyi repülőtéren, csak akkor, ha a SkyEurope nem éli túl a mostani téli idényt. Ez esetben várhatóan lesz légitársaság, amely megpróbálja megszerezni a szlovák fapados légi társaság utasait. A lap úgy tudja, hogy szakmai körökben a magyar WizzAirt emlegetik lehetséges megoldásként. A charterjáratok száma is várhatóan csökkenni fog.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.