<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Váci útról a Bank Centerbe költözik hazánk egyetlen Ferrari-szalonja idén nyáron - jelentették be csütörtökön. Arról nem találni információt, hogy hány luxusautót adnak el évente hazánkban, a Maserati és a Ferrari márkakereskedését üzemeltető cég 2010-ben több mint 1,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított. Mfor.hu-háttér.

2004-ben nyílt meg a Váci úton hazánk eddigi egyetlen Ferrari-szalonja, most a Bank Centerbe költözik a bemutatóterem. Egy csütörtöki sajtóközleményben jelentette be az irodaház, hogy a tervek szerint már idén nyáron megnyílik az új szalon. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Ferrari nálunk nyitja meg budapesti bemutatótermét. A legendás olasz sportautó-gyártó a lehető legmagasabb minőséget és a Ferrari S.p.A. központ által kiadott szigorúan ellenőrzött irányelvek betartását követeli tőlünk. A bemutatóterem részeként működő gyémánt alakú terület és a Bank Center kimagasló szolgáltatásai tökéletes helyszínt biztosítanak a Ferrarinak.”– mondta Éles Anett, a Bank Center bérbeadási vezetője.

Az olasz gyártó igényeit jelzi, hogy felvették a kapcsolatot Finta Józseffel, a Bank Center tervezőjével is annak érdekében, hogy az új üzlet illeszkedjen az irodaház profiljába. A tervek szerint az új bemutatóterem már az idén nyáron megnyithat.

Ahogy a legtöbb cég, a Ferrari is hétpecsétes titokként kezeli azt, hány autót adnak el évente Magyarországon. Az első márkakereskedés megnyitásakor is csak annyit árultak el, hogy 2005-ben hat Ferrari és húsz Maserati eladásával számoltak. A szalont üzemeltető Warm Up Kft. honlapján annyi információt lehet találni, hogy Magyarországon a 12 hengeresek közül a Ferrari FF és az F12berlinetta érhető el, míg a 8 hengeres autók közül a 458 Spidert, a 458 Italiát és a Ferrari Californiát kínálják a gazdag ügyfeleknek.

Évente másfél milliárd a forgalom

Az árakról nincs naprakész információ a Ferrari magyar honlapján, legutóbb 2010-ben készült egy összeállítás a legolcsóbb és a legdrágább hazai autókról. Akkor a lista élén a 12 hengeres Ferrari 612 Scaglietti végzett 89 848 000 forintos vételárával. Az autostat.hu szakmai portál adatbázisa alapján egy Ferrari California márkakereskedői listaára jelenleg hajszál híján 60 millió forint, míg a 458 Italia 66,7 millió forintba, a 458 Spider pedig 77,3 millió forintba kerül. A szaklap szerint a legdrágább modell a Ferrari FF jelenleg, melynek listaára kicsivel 84 millió forint felett van.

A fenti árak függvényében nem meglepő, hogy a váci úti szalont üzemeltető Warm Up Kft. a legfrissebb elérhető beszámolója szerint 2010-ben több mint 1,6 milliárd forintos árbevételt ért el. Ezen belül majdnem 1,4 milliárdot tett ki az autóértékesítés forgalma, ami a Ferrari mellett a Maseratit is magában foglalta. Emellett majdnem 100 millió forintért értékesítettek alkatrészeket, a javítás pedig 24,8 milliót hozott a konyhára. További 6,5 millióért adott el a cég Ferrari kiegészítőket, az egyéb bevétel pedig 98 millió forint volt.

A céges beszámoló szerint egyébként a Warm Up Kft. tulajdonosa három magánszemély: Alessandro Lippi és Emanuele Lippi ügyvezetők, illetve Varga Károly. A közgyűlési beszámoló adatai alapján 2010-ben a cég 94 százalékán a két olasz tulajdonos osztozott, közülük is Emanuele Lippi volt messze a legnagyobb tulajdonos 92,32 százalékkal.

A Warm Up Kft. a beszámoló szerint 2010-ben 14,5 millió forintos adózás előtti eredményt ért el, ami után 2,1 millió forintnyi adót fizetett, így a mérleg szerinti eredménye 12,4 millió forint volt.

Beke Károly

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.