Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A helyi postahivatal megmaradásáért fél évtizeddel ezelőtt kezdődött küzdelem sikerrel járt, a zempléni Komlóska nem marad állandó posta nélkül, a Magyar Posta Zrt. elismerte: nem járt el a hatályos jogszabályoknak megfelelően, amikor mobilpostai szolgáltatást indított a községben - mondta Köteles László polgármester Komlóskán csütörtökön.

Köteles László elmondta: 2003-ban protestáltak először, amikor megszűnt az állandó postai szolgáltatás a faluban, a Magyar Posta pedig mobilpostai kézbesítést vezetett be. Bár később a postahivatalt újra megnyitották, de ez azóta sem nyújt teljes körű szolgáltatást.

Öt bírósági ítélet - köztük a Legfelsőbb Bíróságé - is megállapította a postai szolgáltatás hiányosságait, és kötelezte a Magyar Posta Zrt.-t hogy helyesbítse a 2003-as téves tájékoztatását, miként azt is, hogy tevékenységük nem mindenben felelt meg a hatályos jogszabályoknak.

Köteles László elmondta: a Magyar Posta Zrt. hírlevélben ismerte el hibáját, mint írták: a Nemzeti Hírközlési Hatóság arra hívta fel a posta figyelmét, hogy biztosítsa Komlóskán az állandó postai szolgáltatást.

Köteles László megjegyezte: a verdiktből az is kiderült, hogy a mozgópostai szolgáltatás nem felelt meg minden jogszabálynak.

A sajtótájékoztatón Köteles László bejelentette: önerőből és társadalmi munkával új postahivatalt alakítanak ki a településen, amelyhez várják a Magyar Posta Zrt. támogatását is.Tomecskó Tamás, a posta szóvivője az MTI kérdésére elmondta: Köteles László a Magyar Postát ilyen jellegű kéréssel nem kereste meg. Amennyiben egy önkormányzat kér valamit a postától, arra a posta nyitott, és mindig válaszol - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.