2011. május 31. 12:28

Jól kezdte az évet a Strabag: a Magyarországon is érdekelt cégcsoport építési teljesítménye - túlszárnyalva az elemzői várakozásokat - 26 százalékkal, 2,31 milliárd euróra nőtt január-márciusban.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb építőipari csoportjának keddi közlése szerint a működési eredmény kissé javult, de a veszteség még így is 145,4 millió euró volt az első negyedévben, amely megfelel az elemzői várakozásoknak. Az év első hónapjaiban jellemzően veszteségesek az  építőipari cégek az ágazat szezonális jellege miatt.

A cégcsoport megrendelés-állománya március végén kissé csökkent az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a líbiai zavargások miatt. Csökkent a megbízások száma Magyarországon és Lengyelországban is, míg a Benelux államokban több megrendelést kapott a Strabag.

A cégcsoport megemelte idei eredmény-várakozását, amelyet elsősorban a jó első negyedéves teljesítményre alapoz. Ez annak volt köszönhető, hogy a kedvező időjárás miatt idén korábban elkezdődhettek az építkezések. Az építési teljesítményt az eredeti üzleti tervben szereplő 13,5 milliárd euró helyett 14 milliárdra várja a cégcsoport, a kamat- és adófizetés előtti eredményre (EBIT) vonatkozó előrejelzést pedig 295-ről 320 millió euróra emelte.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.