Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc, a Tesco Plc. a várakozásokkal ellentétben jó ütemben növelte ünnepi forgalmát: 5,4 százalékos forgalomnövekedést jelentett az év végéről Nagy-Britanniában, hazai piacán kívül pedig 15,8 százalékkal bővült a forgalom az időszakban.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc, a Tesco Plc. kedden 5,4 százalékos forgalomnövekedést jelentett az év végi ünnepi időszakról Nagy-Britanniában, a benzineladások nélkül 5,9 százalékos volt az emelkedés.

A Tesco külföldi forgalma 17,9 százalékos növekedését jelentette az üzleti éve harmadik negyedéről az egy évvel korábbihoz képest, változatlan valutaárfolyamokkal számolva. A forgalma Nagy-Britanniában 5,6 százalékkal bővült, teljes forgalma 9,6 százalékkal gyarapodott.

Egész évi eredményeit folyó üzleti évéről áprilisban teszi közzé. A Tesco üzleti éve zárásáig eddigi legnagyobb nemzetközi beruházási programját hajtja végre, több száz áruházat nyit külföldön.

Az augusztus 25-ével zárult első üzleti félévben a Tesco Plc. adó előtti eredménye 1,092 milliárd font volt, 19,7 százalékkal több az egy évvel azelőttinél. Összehasonlítható alapon 10,3 százalékkal nőtt a profit. Adózott eredménye 23 százalékkal 791 millió fontra javult.

Tovább terjeszkedik a Tesco hazánkban

A magyar piacról azt írták a féléves beszámolóban, hogy a nehéz gazdasági és kiskereskedelmi környezet tovább rosszabbodott, a fogyasztói bizalom és a költés visszaesett a kormány megszorító intézkedései miatt. A teljes forgalom Magyarországon is nőtt a további terjeszkedés miatt, de összehasonlítható alapon csökkent a bevétel, és a profit is elmaradt a tervezettől.

Ugyanakkor az áruházlánc idén további 15 hipermarket és tíz, legfeljebb ezer négyzetméteres áruház nyitását tervezi Magyarország vidéki városaiban. A cég januárban nyitotta meg 66. magyarországi hipermarketjét.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.