2017. március 19. 09:00

A válság óta rohamosan öregedik a géppark.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Két év alatt 13,4-ről 13,9 évre nőtt a forgalomban lévő személyautók átlagéletkora Magyarországon, és az eladásra hirdetett autók átlagéletkora is közelít a 12 évhez - hívta fel a figyelmet Fodor László, a Használtautó.hu autós portál szakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: a válság indulása, 2007 óta rohamosan öregedik az autópark.

A portál statisztikái szerint az idősebb autók jóval hamarabb, átlagosan 4-5 hét alatt elkelnek, miközben a legfiatalabb, magasabb értékű autókat jellemzően két hónap alatt lehet eladni.

Kifejtette: azokban a megyékben, ahol alacsonyabbak az átlagkeresetek, 300 alatt van az ezer főre jutó autók száma, a fővárosban. Pest megyében, és a gazdaságilag fejlettebb megyékben pedig a 400-hoz közelít ez a szám. Európában jellemzően 400-600 autó jut ezer lakosra.

Fodor László problémának nevezte, hogy csaknem másfélszer annyi használt autót hoznak be az országba külföldről, mint amennyi új autót itthon eladnak. A behozott autók átlagéletkora tíz év feletti, így továbbra sem sikerül megállítani az autópark öregedését.

MTI