1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A második Nemzeti Fejlesztési Tervben mintegy százmilliárd forint összegű forrás áll rendelkezésre a határokon átnyúló gazdasági együttműködés fejlesztésére - mondta Antonio De Blasio, az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportjának magyar tagja a Kárpátok Eurorégió Együttműködési Szervezet tanácskozásán.

Az unió regionális kapcsolatokért felelős bizottságának megbízottja hangsúlyozta, hogy a százmilliárdos forrás megtöbbszöröződhet az EU más pályázati lehetőségeivel, a partnerország nemzeti támogatásával, a projekteket kidolgozó vállalkozások saját beruházási keretének felhasználásával.

Az unió Jószomszédsági programja a korábbi interregionális kapcsolatok folytatása azzal a különbséggel, hogy most már nemcsak a határ menti területek, hanem a távolabbi országrészek gazdasági együttműködését is támogatja a szervezet - mondta a képviselő.

Antonio De Blasio megjegyezte, hogy az Európai Unió együttműködési megállapodás alapján forrásokkal is segíti az idén a Kárpátok Eurorégió elnöki tisztségét betöltő Ukrajna gazdasági külkapcsolatainak erősítését, amiből az ország finanszírozni tudja a közös projektek megvalósítását.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!