1p

A világ legnagyobb távközlési berendezésgyártója, a svéd Ericsson szerdán 4,1 milliárd svéd koronás adózott eredményt jelentett az első negyedévről, több mint háromszor nagyobbat a tavalyi első negyedévi 1,3 milliárdnál. Az elemzők átlagosan 3 milliárd koronás eredményt vártak.

A javulást a mobil széles sávú berendezések növekvő keresletével és a hálózati részleg nyereségességének javulásával magyarázta a beszámoló.

Az  53 milliárd korona bevétel 17 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 45,1 milliárdot. Az elemzők csak 48,53 milliárdra számítottak.

Tavaly az Ericsson adózott eredménye 11,2 milliárd svéd koronára ugrott a válság sújtotta 2009-es év 4,1 milliárdjáról, habár még elmaradt a 2008-as 11,7 milliárdtól. A bevétel tavaly 203,3 milliárd koronára csökkent a 2009-es 206,5 milliárdról.

A csoport Magyarországon az Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft.-vel van jelen. Márciusban közölték, 150 magasan képzett munkatársat vesznek fel, így a nyárra 1 650-re nő az Kft. alkalmazottainak száma.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!