2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hatórás sztrájkot tartanak a vasutasok november 21-én 6 és 12 óra között a szárnyvonalak bezárása elleni tiltakozásul és az érdemi tárgyalások megkezdéséért - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) vezetői Budapesten.

Simon Dezső, a VSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a november 7-i figyelmeztető sztrájkot követően sem kezdődött meg az érdemi párbeszéd a szárnyvonalakról. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy a sztrájk ideje alatt mintegy ezer vonat közlekedne, ezért fontos lenne a még elégséges szolgáltatásról megállapodni. A szakszervezeteknek van erre vonatkozó elképzelésük, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy a vasúttársaságok minden vonatot közlekedtetni akarnak.

Gaskó István elmondta, november 21-én 18 órakor demonstrációt is tartanak a Kossuth téren, ezzel lehetővé teszik, hogy azok is tiltakozzanak, akik nem tudnak sztrájkolni.

Gaskó István emlékeztetett arra, hogy a Liga a társadalmi szolidaritás napján, november 21-én a nyugdíjszabályok változtatása és az egészségbiztosítás részleges privatizációja ellen tiltakozik, mivel mindkét intézkedés rontja a munkavállalók pozícióját. A Liga elnöke jelezte, hogy akciójukhoz már eddig is sokan csatlakoztak, és további bejelentésekre lehet számítani a következő napokban.

A sajtótájékoztatón más érdekképviseletek illetékesei is tiltakoztak a társadalombiztosítás átalakításának módja ellen. A Rába Munkavállalók Szakszervezete, a GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is a tb-rendszer változatlanul hagyása mellett tette le a garast.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!