2p

A jövő hét elején tesz kísérletet a közmédiumelnök-jelölésre a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége. A választás akár másfél héttel később is lehet - értesült a testület egyik tagjától szerdán az MTI.

Közlése szerint kedden és szerdán is tanácskozik a parlamenti pártok delegáltjaiból álló fórum; az első napon foglalkoznak az elnökjelöléssel, a civil szervezetek képviselőivel kiegészült nagykuratórium pedig valószínűleg 22-én szavazhat a jelöltről - feltéve, hogy a három induló valamelyike előbb megszerzi a kétharmados többséget.

A közmédiumoknál "hagyománnyá vált", hogy egy napon jelölnek és - ha eredményesen veszi a kuratóriumi elnökség ezt az akadályt - választanak elnököt; Czeglédi László kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni a kérdésben.

Tavaly novemberben hatan vették meg a versenybe szálláshoz szükséges pályázati csomagot, de a teljes névsor mindmáig nem került nyilvánosságra; közülük három érdeklődő -  a most hivatalban lévő Rudi Zoltán mellett az Index hírportálon MTV-blogot indító Hammer Ferenc szociológus, médiakutató és a köztévénél korábban vezető tisztségeket betöltő Szabó Stein Imre - nyújtotta be elképzeléseit.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!