2008. február 6. 15:19

A jövő hét elején tesz kísérletet a közmédiumelnök-jelölésre a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége. A választás akár másfél héttel később is lehet - értesült a testület egyik tagjától szerdán az MTI.

Közlése szerint kedden és szerdán is tanácskozik a parlamenti pártok delegáltjaiból álló fórum; az első napon foglalkoznak az elnökjelöléssel, a civil szervezetek képviselőivel kiegészült nagykuratórium pedig valószínűleg 22-én szavazhat a jelöltről - feltéve, hogy a három induló valamelyike előbb megszerzi a kétharmados többséget.

A közmédiumoknál "hagyománnyá vált", hogy egy napon jelölnek és - ha eredményesen veszi a kuratóriumi elnökség ezt az akadályt - választanak elnököt; Czeglédi László kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni a kérdésben.

Tavaly novemberben hatan vették meg a versenybe szálláshoz szükséges pályázati csomagot, de a teljes névsor mindmáig nem került nyilvánosságra; közülük három érdeklődő -  a most hivatalban lévő Rudi Zoltán mellett az Index hírportálon MTV-blogot indító Hammer Ferenc szociológus, médiakutató és a köztévénél korábban vezető tisztségeket betöltő Szabó Stein Imre - nyújtotta be elképzeléseit.

MTI/Menedzsment Fórum