2007. október 16. 06:29

Közzétette a hét végén a Postapartner program kapcsán indított első pályázat előminősítési felhívását a Magyar Posta Zrt. A társaság története egyik legnagyobb szabású átalakításának első ütemében négy megyében (Komárom-Esztergom, Heves, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg) közel 300 postai szolgáltatóhely üzemeltetésének kiszervezését tervezik.

Az átszervezést az elképzelések szerint öt szakaszban hajtják majd végre, az egyes postahelyek működtetőinek kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történik. A társaság jelenlegi 2744 szolgáltatási helyéből közel 1200 működtetését tervezi kiadni vállalkozóknak.

Az előminősítésen a pályázók egy vagy több megyére vonatkozóan jelentkezhetnek a postahelyek üzemeltetésére. Az így kialakuló szállítói listán szereplőknek küldi majd ki a Magyar Posta a részvételi felhívást a meghívásos vagy tárgyalásos eljárásokra. A kiírás postai küldemények kézbesítési, felvételi szolgáltatásához, postai pénzforgalmi szolgáltatásokhoz és kereskedelmi tevékenységekhez kapcsolódó feladatok ellátására vonatkozik.

Az első szakaszban meghirdetett postahelyek kapcsán a szerződéskötésekre várhatóan 2008 februárja és májusa között kerül sor, és jövő július elsejétől kezdik meg működésüket az első kiszervezett postahivatalok. Az összes érintett posta üzemeltetésének kihelyezését a tervek szerint 2009 első fél évének végére fejezik be.

A program a legkisebb bevételű – évente 2,5–10 millió forint forgalmú – postákat érinti, amelyek a vállalat árbevételének mindössze hét százalékát adják. A program évente mintegy 2,5 milliárd forintos hálózatfenntartási költség megtakarítását jelenti majd a Magyar Postának – mondta el korábban a Világgazdaságnak Szabó Pál, a társaság vezérigazgatója. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.