Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Közzétette a hét végén a Postapartner program kapcsán indított első pályázat előminősítési felhívását a Magyar Posta Zrt. A társaság története egyik legnagyobb szabású átalakításának első ütemében négy megyében (Komárom-Esztergom, Heves, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg) közel 300 postai szolgáltatóhely üzemeltetésének kiszervezését tervezik.

Az átszervezést az elképzelések szerint öt szakaszban hajtják majd végre, az egyes postahelyek működtetőinek kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történik. A társaság jelenlegi 2744 szolgáltatási helyéből közel 1200 működtetését tervezi kiadni vállalkozóknak.

Az előminősítésen a pályázók egy vagy több megyére vonatkozóan jelentkezhetnek a postahelyek üzemeltetésére. Az így kialakuló szállítói listán szereplőknek küldi majd ki a Magyar Posta a részvételi felhívást a meghívásos vagy tárgyalásos eljárásokra. A kiírás postai küldemények kézbesítési, felvételi szolgáltatásához, postai pénzforgalmi szolgáltatásokhoz és kereskedelmi tevékenységekhez kapcsolódó feladatok ellátására vonatkozik.

Az első szakaszban meghirdetett postahelyek kapcsán a szerződéskötésekre várhatóan 2008 februárja és májusa között kerül sor, és jövő július elsejétől kezdik meg működésüket az első kiszervezett postahivatalok. Az összes érintett posta üzemeltetésének kihelyezését a tervek szerint 2009 első fél évének végére fejezik be.

A program a legkisebb bevételű – évente 2,5–10 millió forint forgalmú – postákat érinti, amelyek a vállalat árbevételének mindössze hét százalékát adják. A program évente mintegy 2,5 milliárd forintos hálózatfenntartási költség megtakarítását jelenti majd a Magyar Postának – mondta el korábban a Világgazdaságnak Szabó Pál, a társaság vezérigazgatója. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.