2009. szeptember 4. 11:41

Jövőre kezdheti értékesíteni a francia Peugeot-Citroen a japán Mitsubishi Motors Corp. elektromos autóit.

Az erről szóló megállapodás szerint a francia vállalat 25 ezer elektromos járművet vásárol, amelyeknek a Mitsubishi i-Miev elektromos városi autója adja az alapját.

A kocsikat Peugeot és Citroen márkajel alatt értékesítik majd. Az elektromos autók nemzetközi piaca a következő években megélénkülhet, miután például a német Volkswagen AG már korábban jelezte, 2013-ban kerülhet piacra első elektromos autója, a Daimler AG a kaliforniai székhelyű autógyártó pedig a Tesla Motors társasággal végez közösen fejlesztéseket.
   
A német kormány tervei szerint 2020-ra 1 millió ilyen kocsi lehetne forgalomban országszerte. Az elektromos autók értékesítését ösztönző program 2012-ben indul.

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Joe Biden alelnök augusztus elején hirdetett egy 2,4 milliárd dolláros költségvetésű programot az elektromos autók gyártásának támogatására, fellendítésére.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.