<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A tervek szerint 2009 márciusában kezdődhet el a mintegy 35 ezer négyzetméteres, bérbe adható alapterületű Árkád bevásárlóközpont építése a csongrádi megyeszékhelyen. A 70-100 millió eurós beruházás 2010 őszére fejeződhet be.

Az építtető Einkaufs-Center Szeged GmbH több mint két éve dolgozik a szegedi bevásárlóközpont fejlesztésén, és az elmúlt időszakban több ingatlant megszerzett, ezek közül a legnagyobb a Szegedi Kenderfonó épületegyüttese. A kedvezőbb bérlői struktúra kialakítása érdekében a vállalkozás úgy döntött, hogy megvásárol egy, a fejlesztési területtel határos ingatlant is, amely a Csongrád Megyei Önkormányzat tulajdonában van.

A múzeumi raktárként működő, 2.300 négyzetméteres hasznos alapterületű épületért nettó 635 millió forintot fizetett a cég, s további 106 millió forintot biztosít az önkormányzatnak a műkincsek átmeneti tárolására, illetve szállítására.

A beruházó pályázatot írt ki a bevásárlóközpont homlokzatának tervezésére, ezen az öt résztvevő építésziroda közül a zsűri a Szántó és Mikó Építészek Kft. elképzeléseit találta a legjobbnak. A már engedélyeztetésre benyújtott tervek alapján felújítják a Szegedi Kenderfonó több régi, részben műemléki védelem alatt álló épületét, amelyek majd szervesen illeszkednek a bevásárlóközpont tömbjébe - tudatta Christoph Augustin, a cég ügyvezetője.

A bontási és építési munkálatok előreláthatólag 2009 márciusában kezdődhetnek majd el, a háromszintes bevásárlóközpont pedig 2010 őszén nyithatja meg kapuit.

Menedzsment Fórum/ MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.