<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdai ülésén - megvizsgálva a Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. pénzügyi helyzetét - úgy döntött, 2009. végéig biztosítja a két társaság működését, ennek érdekében kormányhatározat módosítását is kezdeményezi.

Az NVT közölte: közbeszerzési eljárást kezdeményez, amelynek keretében a Nemzeti Lóverseny Kft. (NL) tulajdonában lévő alagi ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megvásárolja mintegy 2,5 milliárd forintért. Az ingatlanokat továbbra is az NL Kft. kezeli.

A vételárból - mely az NL Kft. további működését szolgálja - 1,5 milliárd forintot 2008-ban, egymilliárdot pedig 2009-ben fizetnek ki. A múlt évben 2006-hoz képest még nagyobb veszteségeket halmozott fel a két lóversenyzéssel foglalkozó állami cég, az állami vagyonkezelés ezért az üzleti szerepvállalást szorgalmazza.

A tanács a közelmúltban fogadta el a Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező (MLSZ) Kft. 2007. évi beszámolóját. Az NL Kft. bevételeinek zöme a fogadás-szervezési tevékenységet folytató MLSZ Kft.-től származik, ezek azonban nem fedezik a minimális működési költségeket. A működési veszteségeket az NL Kft. elsősorban tulajdonosi kölcsönök igénybevételével fedezi, melyek visszafizetése a működésből nem várható.

Az NL Kft. és az MLSZ Kft. két jogilag önálló, de egymással szoros kapcsolatban álló vállalat. A két állami cég működése jelentős veszteségeket okoz. Sok kísérlet volt már arra, hogy közpénz nélkül vagy a mainál lényegesen kevesebb közpénzből próbálják meg fenntartani ezt a tevékenységet, de ezek nem voltak sikeresek.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.