TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Még nem lehet tudni, hogy a viszontbiztosítások miatt kell-e további áremelkedésre számítani a magyar biztosítási díjakban - mondták el a Magyar Biztosítók Szövetségénél (Mabisz).

Gidró István, a vagyonbiztosítási tagozat képviselője elmondta, hogy az elmúlt évek katasztrófái, valamint a tavalyi amerikai terrortámadás következtében a nagy nemzetközi viszontbiztosítók árai drámai mértékben megnőttek, és ennek hatása már az idén is érződött Magyarországon az iparvállalatok biztosításaiban. A magyar biztosítótársaságok nagyságrendje ugyanis nem teszi lehetővé, hogy önmagukban vállalják kockázataikat, ezért szükségük van nagy nemzetközi társaságok viszontbiztosításaira.

Magyarországon egy terrortámadás esélye olyan alacsony, hogy ez önmagában nem indokolna biztosítási díj emelést, ugyanakkor az életbiztosításoknál várhatóan valamilyen formában vagy kizárják, vagy szigorítják az e fajta kockázatot - hangzott el a sajtóbeszélgetésen. A háborús kockázat már eddig is kizáró volt az életbiztosításoknál, így vannak olyan biztosítók, akik ebbe a kategóriába sorolják a terrorcselekményt is, és már most is kizárják kockázatvállalásukból. A viszontbiztosítók ilyen címen nem térítenek, vagyis mindenkinek saját magának kell vállalnia az ebből eredő rizikót. Magyarországon ugyanis a terrorcselekmény fogalma még törvényileg sem meghatározott. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a már meglévő szerződéseken természetesen nem változtathatnak, a szigorítások minden esetben az új szerződésekre szólnak.

Szurgyi Nándor, a lakásbiztosítások képviselője elmondta: Magyarországon a 80-as évek óta változatlanul mintegy négymillióra tehető a lakások, illetve házak száma. A tulajdonosi átrendeződés miatt azonban a 90-es évek elején jelentősen csökkent a lakásbiztosítások száma. A mintegy 3 millió lakásbiztosítás 1997-re 2,4 millióra esett vissza. Ezután másfél-két év stagnálás következett, azután azonban kis mértékben emelkedni kezdett a biztosítások száma. Idén év végére várhatóan 2,65 millió darab lesz a lakásbiztosítások száma Magyarországon. Ugyanakkor Szurgyi Nándor felhívta arra a figyelmet, olyan biztosítás nincs, ami mindenre fizet, a kockázat ugyanis csak arra vonatkozik, ami a szerződésben benne van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.