2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Június végén adják át a Müller drogérialánc Letenyén épülő nemzetközi logisztikai központját, ahol kezdetben 350 embert foglalkoztatnak.

A német társaság ulmi központja az MTI érdeklődésére közölte: a 18 ezer négyzetméteres raktárbázis és elosztóközpont építési munkálatai már a végéhez közelednek. A tervek szerint június 20-ra készül el a beruházás, majd a hivatalos átadást követően júliusban indul a próbaüzem.

A logisztikai centrumban kezdetben 350 embert alkalmaznak, de az októbertől decemberig tartó időszakban több mint 450-re emelkedik a foglalkoztatottak száma.

A vállalat korábbi közlése szerint a közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen felépült logisztikai központ látja el áruval a teljes magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján januárban tette közzé, hogy a Müller Drogéria Magyarország Bt. tevékenységének fejlesztésére, új raktárcsarnok építésére, eszközbeszerzésre és munkahelyteremtésre 458 millió forintos támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A támogatási arány 18 százalékos, vagyis mintegy 2,5 milliárd forintos beruházást valósít meg a társaság a magyar-horvát határon.

Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint Európa hét országában mintegy 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Németországban 479, Ausztriában 51, Svájcban 42, Magyarországon 34, Horvátországban 15, Szlovéniában 14, Spanyolországban pedig 9 üzletet működtet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!