2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az autós reklámokkal foglalkozó IL Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a február-március-áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés - mondta Körmendi Ákos, a társaság tulajdonos-ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten.

Hozzátette: a cég már február vége óta nem fizetett mintegy nyolcezer ügyfelének, ezért - a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve - három hónapra felfüggesztették a kifizetéseket.

Körmendi Ákos február óta az IL Ferro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Mint mondta, akkor elrendelte a szerződések átfogó vizsgálatát, és pénzügyi tevékenység átvilágítását, ami még zajlik. Megerősítette, hogy június elején mintegy 300 millió forintot kell kifizetniük, és reményét fejezte ki, hogy a meglévő és új reklámozó cégek befizetéseiből ezt teljesíteni tudják.

Körmendi Ákos visszautasította azokat a vádakat, hogy a cég tevékenysége piramisjáték lenne, mivel az autósok által befizetett egyszeri regisztrációs díj mellett bevételt jelent a reklámozó cégek pénze is, míg ezekkel szemben az autósok számára - normális ügymenet esetében - kifizetéseket teljesítenek.

"Biztos vagyok az autós reklámpiac jövőjében, ami jól működik Franciaországban, Németországban és Ausztriában. Úgy vélem, a támadások hátterében az autós reklámpiacon kívül rekedt, konkurens vállalkozások állhatnak" - közölte az ügyvezető. Velük szemben a cég jó hírnevének megsértése miatt, büntető feljelentést tesznek, illetve vagyoni és erkölcsi kártérítésért folyamodnak, tette hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hivatalból vizsgálódik a miintegy nyolcezer autós ügyféllel rendelkező IL Ferró ügyében. Az eljárás a "feljelentés-kiegészítés" szakaszában van, vagyis nem tudni, hogy a rendőrség talál-e okot nyomozásra az ügyben.

A szintén autóreklámozással foglalkozó HírAutó Kft. a héten sajtótájékoztatót tartott, hogy bejelentse, elhatározódik az IL Ferrótól. A két céget nem véletlenül szokták összekeverni, hiszen ugyanazon szisztéma szerint dolgoznak. A HírAutó Kft. továbbá cáfolta, hogy bármilyen összefonódás lenne vállalata és az IL Ferro között.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!