2001. február 26. 11:00

Június 11-én rendezik azt az árverést, amelyen a 3,5 gigaherzes frekvenciatartomány öt blokkjára licitálhatnak az érdeklődők.

Június 11-én rendezik azt az árverést, amelyen a 3,5 gigaherzes frekvenciatartomány öt blokkjára licitálhatnak az érdeklődők - közölték a Hírközlési Főfelügyelet (HíF) sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.

Az eseményen Gricserné Heszky Enikő, a Budapesti Hírközlési Felügyelet igazgatója elmondta, hogy információi szerint jelenleg 17 cég, köztük a Matáv Rt. a Vivendi-csoport, az Antenna Hungária Rt., a Pantel Rt., a Novacom Rt., a GTS Magyarország, az UPC Magyarország, a Motorola, a Siemens, a Pannon GSM Távközlési Rt., a British Telecom, illetve más érintett vállalatok is érdeklődnek az öt frekvenciablokk iránt. Az érdeklődők számára a felügyelet több konzultációt is tart majd, az elsőt hétfőn délután.

A blokkok kikiáltási ára egyenként 300 millió forint, s a frekvenciasávokat 15 évre lehet elnyerni. Egy szolgáltató csak egy frekvenciatartományt szerezhet meg, s a kiírásba tulajdonosi korlátozást is beépítettek. Így például ha egy tulajdonosnak két cégben 25 százalék feletti vagyoni vagy szavazati joga van, akkor ezek közül csak az egyik indulhat az árverésen.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.