2001. február 26. 11:00

Június 11-én rendezik azt az árverést, amelyen a 3,5 gigaherzes frekvenciatartomány öt blokkjára licitálhatnak az érdeklődők.

Június 11-én rendezik azt az árverést, amelyen a 3,5 gigaherzes frekvenciatartomány öt blokkjára licitálhatnak az érdeklődők - közölték a Hírközlési Főfelügyelet (HíF) sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.

Az eseményen Gricserné Heszky Enikő, a Budapesti Hírközlési Felügyelet igazgatója elmondta, hogy információi szerint jelenleg 17 cég, köztük a Matáv Rt. a Vivendi-csoport, az Antenna Hungária Rt., a Pantel Rt., a Novacom Rt., a GTS Magyarország, az UPC Magyarország, a Motorola, a Siemens, a Pannon GSM Távközlési Rt., a British Telecom, illetve más érintett vállalatok is érdeklődnek az öt frekvenciablokk iránt. Az érdeklődők számára a felügyelet több konzultációt is tart majd, az elsőt hétfőn délután.

A blokkok kikiáltási ára egyenként 300 millió forint, s a frekvenciasávokat 15 évre lehet elnyerni. Egy szolgáltató csak egy frekvenciatartományt szerezhet meg, s a kiírásba tulajdonosi korlátozást is beépítettek. Így például ha egy tulajdonosnak két cégben 25 százalék feletti vagyoni vagy szavazati joga van, akkor ezek közül csak az egyik indulhat az árverésen.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.