2001. január 26. 11:00

A múlt év első 11 hónapjában élénk volt a gazdasági növekedés, bár üteme az év folyamán fokozatosan mérséklődött .

A múlt év első 11 hónapjában élénk volt a gazdasági növekedés, bár üteme az év folyamán fokozatosan mérséklődött - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglalójából, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.

A bruttó hazai termék (GDP) növekedése az előző év azonos időszakához képest 2000 első háromnegyed évében 5,6 százalék volt miközben a bruttó hazai jövedelem (GDI) mindössze 4 százalékkal emelkedett.

A növekedést az Európai Unió mércéjével mérve és a gazdaságpolitikai elképzelésekhez képest is magas infláció kísérte. Az államháztartás éves hiánya hasonló mértékű, mint a megelőző évben volt: a GDP 3,5%-a. Az év folyamán tapasztalt ütemcsökkenés ellenére nemzetközi összehasonlításban Magyarország továbbra is magas növekedésű országnak számít. Reálértéken mérve a létrehozott jövedelemtöbblet számottevő részét (közel 30%-át) elveszítettük a világpiaci árak számunkra kedvezőtlen változásai következtében - állapítja meg a KSH jelentése.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!