2001. január 26. 11:00

A múlt év első 11 hónapjában élénk volt a gazdasági növekedés, bár üteme az év folyamán fokozatosan mérséklődött .

A múlt év első 11 hónapjában élénk volt a gazdasági növekedés, bár üteme az év folyamán fokozatosan mérséklődött - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglalójából, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.

A bruttó hazai termék (GDP) növekedése az előző év azonos időszakához képest 2000 első háromnegyed évében 5,6 százalék volt miközben a bruttó hazai jövedelem (GDI) mindössze 4 százalékkal emelkedett.

A növekedést az Európai Unió mércéjével mérve és a gazdaságpolitikai elképzelésekhez képest is magas infláció kísérte. Az államháztartás éves hiánya hasonló mértékű, mint a megelőző évben volt: a GDP 3,5%-a. Az év folyamán tapasztalt ütemcsökkenés ellenére nemzetközi összehasonlításban Magyarország továbbra is magas növekedésű országnak számít. Reálértéken mérve a létrehozott jövedelemtöbblet számottevő részét (közel 30%-át) elveszítettük a világpiaci árak számunkra kedvezőtlen változásai következtében - állapítja meg a KSH jelentése.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.