2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Negyven százalékos részesedést szerzett egy tengeri blokkban Kamerunban a Mol.

A magyar olajcég a Tullow Oil társaságtól vásárolja meg annak 40 százalékos részesedését a Ngosso Permit tengeri blokkban Kamerunban. A tranzakció még az operátor, az Addax Petroleum elővásárlási jogának függvénye, és szükséges a Kameruni Köztársaság kormányának jóváhagyása.

A közlemény szerint a Ngosso Permit sekély vizű blokk az Atlanti-óceánon, a Rio del Ray medencében, Nigériában és Kamerunban található olajmezők közelében. A Mol az operátor partnerével közösen két kút fúrását tervezi 2007 negyedik negyedévben és 2008 első negyedévben, hogy értékeljék a blokk korábbi működtetőinek felfedezéseit.

A blokk operátora az Addax Petroleum, amely jó nevű piaci szereplő Nyugat-Afrikában. Az elmúlt években ez a cég Nigériában és Gabonban hasonló környezetben szerzett jelentős működési tapasztalatot és kutatásai száz százalékos sikerrel jártak.

Áldott Zoltán, a Mol kutatás-termelés üzlet ügyvezető igazgatója elmondta: „A Mol stratégiájában a kutatás-termelés tevékenységének növekedése meghatározó szerepet játszik. A hagyományos célterületek mellett szeretnénk megjelenni új földrajzi környezetben is olyan projektekben, amelyeknek az értékelésében már komoly tapasztalatunk van.”

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!