<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A mobiltelefon hálózatok üzemeltetőinek 34 százalékkal kevesebb díjat kell fizetniük a harmadik negyedévtől a frekvencia-lekötés és használat után egy pénteken megjelent rendelet szerint; ennek köszönhetően a szolgáltatók várhatóan bővítik kapacitásaikat, elsősorban az eddig gazdaságosan le nem fedhető területeken.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a díj mértéke nagymértékben függ a szolgáltatók által telepített bázisállomások számától, amely meghatározza a szélessávú mobilinternet eléréssel lefedett területek méretét.

A lefedettség növelése elsősorban az elmaradott térségek mobil internet-ellátása szempontjából nagyon fontos, hiszen azokon a területeken, ahol a szolgáltatói bevételek megfelelő alapot nyújtanak a fejlesztésekhez, eddig sem okozott gondot a mobilinternet használat - jegyzi meg a minisztérium.

Hozzáteszik, hogy a mobilinternet elérés tekintetében elmaradott térségek a vezetékes internet-elérés szempontjából sincsenek jó helyzetben, több száz településen még mindig nincs mód szélessávú internetkapcsolat létesítésére sem - jegyzik meg.

A díjcsökkentéstől ezért azt várja a tárca, hogy ösztönzi a szélessávú fejlesztéseket, a mobil szélessáv elterjesztését, és a mielőbbi országos lefedettség elérését.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.