<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Már megküldték Brüsszelnek a lex Heinekent notifikációs eljárásra, így nem vonják azt vissza - mondta az atv.hu kérdésére Lázár János miniszter, miután ma kiderült, hogy a Heineken ma megegyezett a Csíki Sör Manufaktúrával. A törvényjavaslat még milliárdos büntetéssel és börtönnel fenyegette a holland sörgyártót, most viszont 180 fokos fordulat állt be a kormány hozzáállásában.

Ha lesz törvény, a Heinekennel „kivételezni” fognak, büntetés nélkül használhatja a vörös csillagot – árulta el egy másik kormányzati forrás az atv.hu-nak.

A Semjén–Lázár miniszterek által beadott lex Heineken javaslata már Brüsszelben van, pár napja megküldték az előterjesztők az Európai Bizottságnak úgynevezett notifikációs eljárásra. Lázár János miniszter az atv.hu-val tudatta, hogy a brüsszeli eljárás egy fél évig is eltarthat, így nincs napirenden, hogy a miniszterek visszavonnák a vörös csillag kereskedelmi forgalomban való használatát rendkívül szigorúan büntető javaslatukat.

A Heineken kapitulált (Olvasói photoshop - Facebook)

Egy másik kormányzati forrás szerint az előterjesztők "fényes győzelmet" arattak, a Heineken kapitulált – épp ezért a kormányzat részéről már nem szeretnék „túlfeszíteni az ügyet”, méltányolják ugyanis, hogy a Heineken meghátrált a bírósági védjegyvitában az Igazi Csíki Sörrel szemben.

Mivel az uniós egyeztetési folyamat Brüsszel válasza után is még hosszú hónapokig tarthat, így elég jó esély van rá, hogy

a 2018-as választásokig nem lesz belőle törvény.

Az atv.hu-nak név nélkül nyilatkozó miniszter szerint, ha a Parlament mégis megszavazná a törvényt, úgy egyértelműen "kivételeznének" a Heinekennel, hogy ne kelljen a milliárdos bírságot és a börtönbüntetést elszenvednie a holland sörgyártónak.

További kérdés, hogy akkor minek az egész törvény, hiszen ezen az alapon akkor a Milky Way, a Converse vagy a San Pellegrino is kivételként lenne kezelve, így viszont nem maradna olyan cég, amire a törvény vonatkozna.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.