TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Heti Hármas című sorozatunk idei utolsó részében a karácsony céges vonatkozásairól faggattuk a menedzsereket. Ezen a héten Laurent Freixe, a Nestlé ügyvezető igazgatója, Simor András, a Deloitte Rt. elnök-vezérigazgatója és Pósa Gabriella, a Morpho Communications ügyvezető igazgatója válaszolt az mfor.hu kérdéseire.

Mint menedzser, mit kér az angyaltól?

Karácsonyi bevásárlás

Az év végi ünnepek kedvezően hatnak például a kereskedelemre, ilyenkor ugrásszerűen megnövekszik a boltok forgalma. A pezsgés azonban továbbgyűrűzik más szektorokban is, bár nem mindegyikben. Az Ön vállalata területén tapasztal-e a karácsonyi lázzal kapcsolatba hozható élénkülést vagy éppen pangást?

Laurent Freixe:

- A boltok nagy forgalma miatt a Nestlé eladásai is nőnek a karácsonyi időszakban, különösen az üreges figurák és a desszertek területén. Az egyéb nagyobb értékű, szintén ajándékozásra szánt termékeink - például a Nescafé Gold - is nagyobb forgalmat bonyolítanak ebben az időszakban.

Simor András:

- A Deloitte egyes üzletágai, például a könyvvizsgálat, kifejezetten szezonális üzletek. Az év vége felé munkatársaink különösen nagy leterheltség alatt dolgoznak, ezért ez az időszak elsősorban nem az üzletfejlesztésről, sokkal inkább a korábban megszerzett megbízások teljesítéséről szól.

Pósa Gabriella:


- A karácsony egy kommunikációs tanácsadó cégnél nem decemberben, hanem az őszi hónapokban jelentkezik hangsúlyosabban. Ügyfeleink számára ekkor kezdjük el szervezni a karácsonyi kommunikációs aktivitást, amely magában foglalja a javaslattételt karácsonyi ajándékokra vagy a céges karácsonyi parti ötletét. Nem ritka, hogy a sajtó képviselői számára évzáró sajtóvacsorát is szervezünk.
Decemberben - jó esetben - már végzünk az aktív kommunikációs tevékenységgel, ez a hónap ez éves értékelések elkészítésének ideje, illetve - ezek eredményei alapján - ilyenkor alakítjuk ki ügyfeleink jövő évi kommunikációs stratégiáját.

Mint menedzser, ha bármit kérhetne karácsonyra, mit választana?

Mi legyen a csomagban?

Laurent Freixe:

- Karácsonyra egy sikeres 2006-os évet kívánok a Nestlé számára - számítok a vállalat erősségeire, a tervekre és a kollégáimra ennek elérésében, tehát nem csak ábrándozunk, hanem teszünk is a cél érdekében. A 2006. év fontos lesz a cég életében - új projektek indulnak el, új információs rendszer épül ki, beindul a Nespresso üzletágunk, új termékeket dobunk piacra és az év első felében lesz a cég 100 éves jelenlétét megünneplő fogyasztói promóciónk.

Simor András:

- Legfőképp olyan országot kérnék, ahol felelősen gondolkodó kormánypárti és ellenzéki vezetők egyaránt valódi megoldásokat keresnek és találnak az ország problémáira. Nem a választópolgárok ámításával és a gazdaság törvényszerűségeit figyelmen kívül hagyó légvárak építésével és betarthatatlan ígérgetéssel vannak elfoglalva.

Mint cégvezető, a legnagyobb ajándék az lenne számomra, ha a cég ügyfeleinek és a kollégáknak tartott közelgő rendezvényünkre minél többen eljönnének, ott felszabadultan, jól éreznék magukat, és az egészet áthatná a bizalom és összetartás légköre, ami összeköt minket.

Pósa Gabriella:

- Két hét nyugodt pihenést családi és baráti körben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.