TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tavaly decemberben lelassult az emelkedésük, 3,9 százalékkal nőttek csak az egy évvel korábbiakhoz képest.

Tavaly decemberben az ipari termelői árak 3,9 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbiakhoz képest az októberi és novemberi egyformán 4,5 százalékos növekedés után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A termelői árak decemberi növekedési üteme tavaly augusztus óta a legalacsonyabb.

fotó: MTI

Az előző hónaphoz viszonyítva decemberben nem változtak a termelői árak az előző kéthavi 1,0-1,0 százalékos növekedését követően. A belföldi értékesítési árak átlagosan 3,6 százalékkal nőttek éves összevetésben, ezen belül a kétharmadnyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 5,2 százalékkal emelkedtek. Az ipari export értékesítési árai 4,0 százalékkal emelkedtek, ezen belül a (95,1 százalékos súlyt képviselő) feldolgozóiparban 3,9 százalékkal nőttek az árak. 2017-ben az előző évhez képest összességében 3,3 százalékkal voltak magasabbak a termelői árak. A belföldi értékesítési árak átlagosan 4,7, ezen belül a feldolgozóipari árak 6,7, százalékkal emelkedtek.

Éves átlagban a termelői árak 2013-ban emelkedtek legutóbb, 0,7 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző évben. 2014-ben 0,4 százalékkal, 2015-ben 0,9 százalékkal, míg 2016-ban 1,7 százalékkal csökkentek a termelői árak az előző évihez viszonyítva.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.