2017. augusztus 12. 07:49

Néha összeakadnak a NAV-val.

Kásás Tamás a világ legsikeresebb vízilabdázója, a július végén Budapesten rendezett vizes vb-t követő Masters tornán is olyan szinten játszik, amivel bármelyik rendes válogatottba beférne. Háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, a nagy nemzetközi kupákat is megnyerte. Furcsa mód egyedül a magyar bajnoki cím hiányzik a gyűjteményéből, ami nyilván azzal magyarázható, hogy karrierje jelentős részét külföldön töltötte.

Kásás Tamás (jobbra) 

Szóval Kása - ahogy az uszodákban becézik - a legnagyobb sportolók közé tartozik. A pályafutása lezárása után belevágott a vendéglátásba, ám itt eddig kevesebb sikerben volt része, mint a medencékben.

A Tommy di Napoli étterem a Császár-Komjádi Sportuszoda mellett üzemel, már három éve. Kásás kedvenc konyháját, a nápolyit próbálják Budapestre varázsolni. Ám az üzlet egyelőre nehezen akar beindulni. Sőt, az adóhatósággal is többször volt dolguk, hol végrehajtási ügyekben, hol be nem jelentett foglalkoztatott miatt.

Az étterem üzemeltetője, a Tommy di Napoli Kft. a Margitszigeti Nemzeti Sportuszodába van bejelentve. Ahogy Kásás Tamás cégtársa, Ökrös Zsuzsa más vállalkozása is. Az üzemeltető tavaly 24,2 milió forint árbevételt ért el (és 284 ezer forintos adózás előtti nyereséget), vagyis egy hónapra átlagban 2 milliós forgalom jutott. Ez egy étterem esetében nem nevezhető jelentősnek, főleg, hogy a nyitás óta immár a második teljes évet zárták. De nem árt figyelembe venni, hogy a vizes vb-re való felkészülés jegyében a Komjádi uszodát is felújították, ami kihatással volt az étterem forgalmára. Egy ideig zárva is voltak.

Nyilván nem ilyen tervekkel készültek az üzleti tervek, mint ahogy valószínűleg arra sem számítottak, hogy időközönként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival kell leülniük rendezni közös ügyeiket. A cég ellen 2016-ban és idén is indult végrehajtási eljárás, a hátralékkezelés pedig arra utal, hogy a közterhekkel maradtak el. Azonban mindkét eljárás lezárult két hónap után, tehát rendezték adósságukat.

Eközben a be nem jelentett munkavállalót foglalkoztató cégek közé is bekerült a Tommy di Napoli. A NAV tavaly ősszel buktatta le az üzemeltetőt. Korábban az étterem olasz séfjével szakadt meg rövid idő alatt a munkakapcsolatuk. A vendéglátás tehát még tartogat kihívásokat olimpikonunk számára.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.