2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Néha összeakadnak a NAV-val.

Kásás Tamás a világ legsikeresebb vízilabdázója, a július végén Budapesten rendezett vizes vb-t követő Masters tornán is olyan szinten játszik, amivel bármelyik rendes válogatottba beférne. Háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, a nagy nemzetközi kupákat is megnyerte. Furcsa mód egyedül a magyar bajnoki cím hiányzik a gyűjteményéből, ami nyilván azzal magyarázható, hogy karrierje jelentős részét külföldön töltötte.

Kásás Tamás (jobbra) 

Szóval Kása - ahogy az uszodákban becézik - a legnagyobb sportolók közé tartozik. A pályafutása lezárása után belevágott a vendéglátásba, ám itt eddig kevesebb sikerben volt része, mint a medencékben.

A Tommy di Napoli étterem a Császár-Komjádi Sportuszoda mellett üzemel, már három éve. Kásás kedvenc konyháját, a nápolyit próbálják Budapestre varázsolni. Ám az üzlet egyelőre nehezen akar beindulni. Sőt, az adóhatósággal is többször volt dolguk, hol végrehajtási ügyekben, hol be nem jelentett foglalkoztatott miatt.

Az étterem üzemeltetője, a Tommy di Napoli Kft. a Margitszigeti Nemzeti Sportuszodába van bejelentve. Ahogy Kásás Tamás cégtársa, Ökrös Zsuzsa más vállalkozása is. Az üzemeltető tavaly 24,2 milió forint árbevételt ért el (és 284 ezer forintos adózás előtti nyereséget), vagyis egy hónapra átlagban 2 milliós forgalom jutott. Ez egy étterem esetében nem nevezhető jelentősnek, főleg, hogy a nyitás óta immár a második teljes évet zárták. De nem árt figyelembe venni, hogy a vizes vb-re való felkészülés jegyében a Komjádi uszodát is felújították, ami kihatással volt az étterem forgalmára. Egy ideig zárva is voltak.

Nyilván nem ilyen tervekkel készültek az üzleti tervek, mint ahogy valószínűleg arra sem számítottak, hogy időközönként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival kell leülniük rendezni közös ügyeiket. A cég ellen 2016-ban és idén is indult végrehajtási eljárás, a hátralékkezelés pedig arra utal, hogy a közterhekkel maradtak el. Azonban mindkét eljárás lezárult két hónap után, tehát rendezték adósságukat.

Eközben a be nem jelentett munkavállalót foglalkoztató cégek közé is bekerült a Tommy di Napoli. A NAV tavaly ősszel buktatta le az üzemeltetőt. Korábban az étterem olasz séfjével szakadt meg rövid idő alatt a munkakapcsolatuk. A vendéglátás tehát még tartogat kihívásokat olimpikonunk számára.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!