2001. március 5. 11:00

Az MNB előzetes adatai szerint a fizetési mérleg hiánya 266 millió euró volt januárban.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az előzetes piaci várakozások 100-200 millió euró között voltak, így a közölt adatok várhatóan nem lesznek a piacokra kedvező hatással.

Elemzők szerint a kereskedelmi mérleg jelentős hiánya húzódik meg a kedvezőtlen adat mögött. A megugró kereskedelmi mérleg deficitet a növekvő fogyasztások valamint a beruházások okozhatták. Ennek jelentős részét a Magyarországról indított külföldi közvetlen tőkebefektetések adták, így a Matáv makedóniai, illetve a MOL szlovákiai befektetései.

A jegybanki tartalékok állománya január végén 11.6 mrd eurót tett ki.