1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az amerikai Cisco Systems számítástechnikai rendszerszállító nagyvállalat bejelentette, hogy a kockázati tőkebefektetések támogatására Kelet- és Közép-Európában 30 millió dolláros pénzalapot hoz létre. Közleménye szerint eddig mintegy két milliárd dollárnyit áldozott hasonló befektetési alapokra világszerte.

Elsősorban a fejlődő országokban szeretné a beruházások növekedését elősegíteni a vállalat, mivel eladásai itt kétszerte gyorsabban nőnek, mint az Egyesült Államokban. A közép-kelet-európai alap létrehozását is a térségbeli forgalom növekedésével indokolta. A Cisco a régióban helyi vállalatok felvásárlását is tervezi.

A társaság cégfelvásárlási étvágya egyébként csillapíthatatlannak tűnik, az elmúlt alig egy hónapban három vállalatot is bekebelezett. Legutóbb - százhuszonötödikként - a vállalati házirend-felügyeleti szoftverek vezető szállítója, a Securent Inc. került az óriáscég irányítása alá százmillió dollárért cserébe. A Cisco előtte 330 millió dollárt költött a Navini Networks Inc.-re, október közepe után nem sokkal pedig a Latigent LLC "esett áldozatul" a vállalatnak.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!