<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kelet-magyarországi piac kiszolgálására 100 millió forintos beruházással új telephelyet hozott létre Debrecenben a Pappas Auto Magyarország Kft. - jelentette be Friedrich Lixl ügyvezető igazgató a telep szerdai sajtóbemutatóján.

A cég a tavalyi autópiaci nehézségek után az idén a helyzet stabilizálódására, a későbbiekben pedig már fellendülésre számít, mind a személygépkocsik, mind pedig a haszonjárművek értékesítésében - mondta a cégvezető.

A húszezer négyzetméteres területen létrehozott debreceni telephelyet négy hónap alatt teljes értékű Pappas autócentrummá építették ki. Helyet kapott benne a Mercedes-Benz személygépkocsik és haszonjárművek értékesítése és szervizelése. Új alkatrészraktár létesült, s megtalálható itt a DAF márka járműveinek szervize éppúgy, mint a Fiat személyautók és a Fiat Professional haszonjárművek értékesítésére és javítására szolgáló üzemegység - tette hozzá.  A debreceni sajtótájékoztató keretében Magyarországon első ízben mutatták be a Mercedes-Benz tuning-vállalatánál megálmodott, könnyűfém szerkezetű szuper-sportautót, az SLS AMG modellt és az új E-osztály kabriót is.

Korábban elhangzott, hogy a Pappas Auto Kft. az idén már növekedést tervez a gépkocsi-értékesítésben, a 2009. évi 2.846 darab után, 3.200 személy- és teherjármű eladását tartja lehetségesnek a magyarországi piacon. A vállalat árbevétele 2009-ben a 2008. évi 44,3 milliárd forintról 27,8 milliárdra mérséklődött. A Németországban és Ausztriában is tevékenykedő Pappas Auto magyarországi tagja a Daimler márkáit forgalmazza elsősorban. A Pappashoz kötődik Magyarországon a Mercedes márka eladásának 89 százaléka, a Chrysler-Dodge 80 százaléka, ugyanakkor 28 százalékkal a KIA legnagyobb értékesítője is Magyarországon.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.