TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 14. 15:11

A kelet-magyarországi piac kiszolgálására 100 millió forintos beruházással új telephelyet hozott létre Debrecenben a Pappas Auto Magyarország Kft. - jelentette be Friedrich Lixl ügyvezető igazgató a telep szerdai sajtóbemutatóján.

A cég a tavalyi autópiaci nehézségek után az idén a helyzet stabilizálódására, a későbbiekben pedig már fellendülésre számít, mind a személygépkocsik, mind pedig a haszonjárművek értékesítésében - mondta a cégvezető.

A húszezer négyzetméteres területen létrehozott debreceni telephelyet négy hónap alatt teljes értékű Pappas autócentrummá építették ki. Helyet kapott benne a Mercedes-Benz személygépkocsik és haszonjárművek értékesítése és szervizelése. Új alkatrészraktár létesült, s megtalálható itt a DAF márka járműveinek szervize éppúgy, mint a Fiat személyautók és a Fiat Professional haszonjárművek értékesítésére és javítására szolgáló üzemegység - tette hozzá.  A debreceni sajtótájékoztató keretében Magyarországon első ízben mutatták be a Mercedes-Benz tuning-vállalatánál megálmodott, könnyűfém szerkezetű szuper-sportautót, az SLS AMG modellt és az új E-osztály kabriót is.

Korábban elhangzott, hogy a Pappas Auto Kft. az idén már növekedést tervez a gépkocsi-értékesítésben, a 2009. évi 2.846 darab után, 3.200 személy- és teherjármű eladását tartja lehetségesnek a magyarországi piacon. A vállalat árbevétele 2009-ben a 2008. évi 44,3 milliárd forintról 27,8 milliárdra mérséklődött. A Németországban és Ausztriában is tevékenykedő Pappas Auto magyarországi tagja a Daimler márkáit forgalmazza elsősorban. A Pappashoz kötődik Magyarországon a Mercedes márka eladásának 89 százaléka, a Chrysler-Dodge 80 százaléka, ugyanakkor 28 százalékkal a KIA legnagyobb értékesítője is Magyarországon.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.