2010. április 14. 15:11

A kelet-magyarországi piac kiszolgálására 100 millió forintos beruházással új telephelyet hozott létre Debrecenben a Pappas Auto Magyarország Kft. - jelentette be Friedrich Lixl ügyvezető igazgató a telep szerdai sajtóbemutatóján.

A cég a tavalyi autópiaci nehézségek után az idén a helyzet stabilizálódására, a későbbiekben pedig már fellendülésre számít, mind a személygépkocsik, mind pedig a haszonjárművek értékesítésében - mondta a cégvezető.

A húszezer négyzetméteres területen létrehozott debreceni telephelyet négy hónap alatt teljes értékű Pappas autócentrummá építették ki. Helyet kapott benne a Mercedes-Benz személygépkocsik és haszonjárművek értékesítése és szervizelése. Új alkatrészraktár létesült, s megtalálható itt a DAF márka járműveinek szervize éppúgy, mint a Fiat személyautók és a Fiat Professional haszonjárművek értékesítésére és javítására szolgáló üzemegység - tette hozzá.  A debreceni sajtótájékoztató keretében Magyarországon első ízben mutatták be a Mercedes-Benz tuning-vállalatánál megálmodott, könnyűfém szerkezetű szuper-sportautót, az SLS AMG modellt és az új E-osztály kabriót is.

Korábban elhangzott, hogy a Pappas Auto Kft. az idén már növekedést tervez a gépkocsi-értékesítésben, a 2009. évi 2.846 darab után, 3.200 személy- és teherjármű eladását tartja lehetségesnek a magyarországi piacon. A vállalat árbevétele 2009-ben a 2008. évi 44,3 milliárd forintról 27,8 milliárdra mérséklődött. A Németországban és Ausztriában is tevékenykedő Pappas Auto magyarországi tagja a Daimler márkáit forgalmazza elsősorban. A Pappashoz kötődik Magyarországon a Mercedes márka eladásának 89 százaléka, a Chrysler-Dodge 80 százaléka, ugyanakkor 28 százalékkal a KIA legnagyobb értékesítője is Magyarországon.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.