TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A közeljövőben szóbeli intervencióra kényszerülhet az MNB a forint erősödésének megfékezésére, és a jövő év közepére szükségessé válhat a 30 százalékos átváltási sáv középárfolyamának megemelése is - áll a legnagyobb brit bank pénteki elemzésében. Ezzel ellentétes véleményen van Járai Zsigmond az MNB elnöke.

Az HSBC napi feltörekvő piaci gyorsjelentéseinek pénteki kiadása szerint a tavaly októberben 276,10 forint/eurón meghúzott középárfolyam módosítása az idén még nem valószínű, de jövő nyáron már megtörténhet, mivel a forint, amely pénteken 237,10/30-on beállította eddigi csúcspontját az euróhoz képest, addigra elérkezhet a sáv erős oldalának szélére, vagyis a 234,69 forint/euró árfolyamra.

Más véleményen van a jegybankelnök. Járai Zsigmond szerint forint erős ugyan, de nincs szükség a sáv eltolására, a sávon belüli árfolyammal is kényelmesen el lehet érni, hogy az éves infláció jövő év végére 4,3-4,4 százalék legyen.

A jegybankelnök elismerte, hogy a Monetáris Tanács legutóbbi prognózisában megemelte, 4,6 százalékra növelte a jövő év végi várható inflációt, ám hangsúlyozta, hogy ez még 5 forinttal gyengébb, 243,6 forintos euró átlagárfolyamon készült. Hozzátette, jelenleg 238-240 körüli az euró forint árfolyama, ennél erősebb forintra nincs szükség ahhoz, hogy teljesüljön a jegybanki inflációs cél. Megerősítette: semmilyen körülmények között sem fogjuk eltolni a forint sávját.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.