<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az idei év legnagyobb feladata az OTP horvátországi leányvállalata számára a januárban megvásárolt Banco Popolare integrálása lesz, miközben keresi a megfelelő alkalmat és a kedvező feltételeket a következő akvizícióra - nyilatkozta Békeffy Balázs, a pénzintézet horvátországi vezetője a Vecernji list szerdai számában.

Megjegyezte, hogy mióta az OTP a Nova Banka megvásárlásával belépett a horvát pénzpiacra a Banco Popolare volt az első akvizíciója. Békeffy Balázs kérdésre válaszolva elmondta: nincs információja arról, hogy az OTP esetleg meg kívánná venni a Privredna Banka Zagrebot, amely az olasz Intesa csoport tagja.

Az OTP Horvátországban leginkább a lakossági ügyfelekre, illetve a kis-és középvállalkozásokra fókuszál. Az akvizíció befejezése után a lakossági ügyfelek tekintetében a középmezőnyben fog elhelyezkedni, így méreténél fogva nem foglalkozik nagy projektekkel.

Sok bank csökkenti aktivitását Horvátországban, mások a tőkéjüket a török vagy az orosz piacon próbálják kamatoztatni, ám az OTP elkötelezett a horvát piac iránt - mondta a lapnak Békeffy Balázs, hozzátéve: továbbra is keresik a megfelelő alkalmat és a kedvező feltételeket a következő bankvásárlásra Horvátországban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.