<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Joghallgatók és frissen végzett jogászok számára hirdettek esszéíró pályázatot, amelyet egyebek között abból a célból írtak ki, hogy elősegítsék a biztos szakmai tudással bíró, nyelveket beszélő jogi pályára készülő fiatalok képzését.

Joghallgatók és frissen végzett jogászok számára hirdet nemzetközi esszéíró pályázatot a Schönherr, Ausztria és a közép-kelet-európai régió élvonalbeli jogi szolgáltatója. A „SCEEEC 08” elnevezésű, ötezer euró díjazású pályázatra magyar egyetemisták és pályakezdők jelentkezését várják a szervezők, a román, szerb, ukrán és bolgár pályázók mellett - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az angol nyelvű esszéket egy, a pályázó által szabadon választott, aktuális kereskedelmi jogi témában kell benyújtani a pályázó rövid önéletrajzával együtt. A maximum öt oldal terjedelmű tanulmányok leadási határideje ez év szeptember 30-a.

Az egyes helyi zsűrik minden országból a legkiemelkedőbb pályamunkát juttatják tovább az ausztriai döntőbe. A pályázat nyertesét a Bécsben megrendezésre kerülő, utolsó fordulóban választja ki a nemzetközileg is elismert jogászokból álló zsűri, akik előtt a döntősök ismertetik esszéiket, illetve bemutatják szaktudásukat, valamint prezentációs készségüket. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont az eredetiség, a tartalom, az íráskészség és az érvelési technika.

A Közép-Kelet-Európa több országában meghirdetett nemzetközi pályázat hazai koordinálását a magyarországi partner, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda végzi.

„Az ügyfelek magas szintű igényeinek legteljesebb körű kiszolgálásához elengedhetetlen a magasan kvalifikált, nemzetközi szinten is biztos szakmai tudással bíró, nyelveket beszélő fiatal jogászok képzése. A pályázat kiírásával ebben szeretne a Schönherr is részt vállalni.  A pályázat célja egyebek között, hogy a régióbeli tehetséges fiatalok lehetőséget kapjanak a sikeres pályakezdéshez, a nemzetközi jogi szolgáltatói piac szakmai erősítéséhez” - mondta el Dr. Szécsényi László, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda vezető partnere.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.