2013. június 17. 11:22

A KÜRT Zrt. Adatmentés üzletágának vezetői posztját 2013 májusától Kertész Zoltán tölti be. A KÜRT-nél 10 éve dolgozó szakember közel 18 évnyi, sokrétű szakmai tapasztalatot szerzett technológiai és informatikai területen, amit most lehetősége nyílik vezetői pozícióban kamatoztatni.

Kertész Zoltán (42) a veszprémi Pannon Egyetemen végezte tanulmányait mérnök informatikusként, szakmai pályafutását pedig a Magyar Honvédségnél kezdte, technikusként. Itt a nagyteljesítményű katonai rádióállomások, valamint átjátszóállomások javításával foglalkozott.

Ezt követően az IBM magyarországi merevlemezgyártó üzemében mechanikai hibaelemző mérnökként dolgozott, ahol a merevlemez-fejlesztés és hibaelemzés területén szerzett átfogó ismereteket, több éves tapasztalatot. 2003-ban csatlakozott a KÜRT Zrt. csapatához adatmentés szakértői státuszban. Munkája során átfogó ismeretanyagot gyűjtött a merevlemezekkel, egyéb adathordozókkal és azok folyamatos fejlődésével kapcsolatosan.

A KÜRT-nél eddig eltöltött 10 év során elsajátította a szükséges rendszerszemléletet és a rálátást az adatmentési technológia gazdasági vonatkozásaira, az adatmentés teljes folyamatára. E témakörökben évente több alkalommal tart ismeretterjesztő és szakmai előadást, magyar és külföldi hallgatóság számára.

A KÜRT-nél vezetőként a mérnöki gondolkodás és problémamegoldás mellett Kertész feladatai közé tartozik többek között az adatmentés üzletág gazdasági pozíciójának erősítése, a piaci részesedés további bővítése, az állandóan megújuló adattárolási technológiák mentéséhez szükséges műszaki megoldások fejlesztésének és a cég évek óta tartó nemzetközi terjeszkedésének segítése.

mfor.hu