<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az indiai Tata Motors autógyártó földkisajátításai miatt kirobbant erőszakos tiltakozások miatt csúszhat a cég Nano elnevezésű modelljének piacra dobása. A típust a világ legolcsóbb autójaként emlegetik.

Indiai hatóságok mintegy ezer hektárnyi területet sajátítottak ki a Tata gyára számára. Az állam kompenzációt ígért cserébe, de sokan azt állítják, nem kaptak semmit - közli a Reuters.

Az újonnan alig több mint 430 ezer forintért (százezer rúpiáért) megvásárolható jármű egyébként jelenleg valóban a legolcsóbb a világon, az alacsony gyártási költségeket az olcsóbban beszerezhető alapanyagok és a kis méret révén érték el.

A Tata nem sokára forgalomba kerülő modelljének előállítása során semmiféle forradalmi találmányt nem vezettek be, a fejlesztés inkább egy néhány dollárnyi megtakarításonként fejlődő folyamat volt. Egy üreges kormánykerék itt, egy kissé pontatlanabb sebességmérő ott, és máris kész a sok ezer dollárnyi spórolás.

A "fapados" autók már most is nagy hatással vannak az iparágra. A Tata 2004-ben bejelentett lépése két riválisát is hasonló megtételére ösztönözte: a francia-japán Renault-Nissan és az indiai-japán Maruti Suzuki is saját olcsó autót terveznek.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.